Užičani se okliznuli pod Bagdalom

Užičani se okliznuli pod Bagdalom

Kruševac, dvorana sportova; Gledalaca: 100;

Sudije: Ignjat Milinković i Miloš Blagojević (obojica Kraljevo);

 

BAGDALA – UŽICE 3:2 (25:19, 19:25, 25:15, 26:28, 15:12) 110:99

 

Bagdala: Cekić B 8p, Nedić 1p, Milosavljević 10p, Stepanović, Stevanović, Marković, Mladenović 7p, Cekić N (kap) 18p, Sedlan, Lazarević, Božović 21p, Spirić 10p, Ljubić (lib), Kovačević (lib);

Užice: Peković 11p, Marjanović 1p, Lekić 34p, Žunić, Lazić (kap) 12p, Krstić 2p, Dabić 1p, Brašanac 8p, Majkić, Marić, Andrić (lib), Milojević (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

 

 

“Maraton” u Kruševcu između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe Druge lige zapad trajao je 120 minuta i pružio je dosta uzbuđenja za stotinak gledalaca. Veliki broj sjajnih akcija, dosta početničkih grešaka, velika energija igrača Bagdale, previše velika energija igrača Užica, nedorasle sudije … Prštalo je u Kruševcu! Naravno da u takvim uslovima pobedu odnosi mirnija i iskusnija ekipa.

 

Velika želja i haotična koncentracija Užičana se iskazala već na početku prvog seta. Odmah je na servis dizača Bagdale Mladenovića bilo 8:0 za domaće. Vraćali su se Užičani polako u igru i stizali vođstvo Bagdale do polovine prvog seta, ali poslovično stabilan servis cele postave Kruševljana nije popuštao i Bagdala je osvojila prvi set rezultatom 25:19.

 

Brzo su gosti zaboravili prvi set. Ulaskom Dabića umesto Žunića na mestu srednjeg blokera ekipa je živnula. Užičani su pojačali servis, stabilizovali prijem servisa i proigrali u odbrani. I dalje je velika želja da se što pre završi poen inicirala neke početničke greške. Međutim Kruševljani to nisu uspeli da iskoriste i gosti su dobili drugi set rezultatom 19:25.

U trećem setu se ispoljila stara boljka igraća Užica. Posle relativno lako osvojenog drugog seta izgubili su tek uspostavljen svoj ritam igre. Već u prvom delu trećeg seta  odbojkaši Užica nisu mogli da uspostave stabilan prijem i u kontinuitetu nisu mogli da poentiraju u napadu iz pomerenog prijema servisa. Samopouzdanje igrača Bagdale je naraslo zahvaljujući odličnom bloku. Treći set je ubedljivo pripao Bagdali rezultatom 25:15.

 

 

Četvrti set je trajao 29 minuta. Igrači Bagdale nisu popuštali. Servis im je bio moćno oružje. U tom elementu su bili neverovatno disciplinovani. Na mlađanog primača Užica Pekovića uputili su čak 59 servisa. On se dobro nosio sa tim pritiskom, ali je imao i padove. Razigrao se primač Bagdale Božović i činilo se da će i četvrti set dobiti domaćin. Kod rezultata 24:18, Užičani osvajaju nadigravanje i na servis dolazi kapiten Lazić. Sigurnim servisom vraća samopouzdanje užičkoj ekipi, Lekić dominira u napadu, cela ekipa u bloku i rezultat se prevodi na stranu Užica. Četvrti set je završen rezultatom 26:28 u korist Užica.

 

Peti set… Bilo je svega… i odbojke… i provokacija…i preuzimanje glavnih uloga sudija od igrača. To su situacije gde bolje plivaju iskusnije ekipe i iskusniji igrači. Zato je logičan epilog pobeda Bagdale u petom setu (15:12). Želja za pobedom mora biti vođena razumom i disciplinom. U suprotnom odvodi u nestabilnost i dekoncentraciju. Ipak ostaje gorak ukus zbog zajedničkog grupnog pozdrava sudije Miloša Blagojevića sa ekipom Bagdale na kraju utakmice. Nepravdu teško nose ozbiljni iskusni igrači, a tek mladi i nezreli…

 

 

Pobeda Bagdale je zaslužena. Igrači prve postave su stabilni i disciplinovani. Užičani imaju uvek 3 – 4 igrača u postavi koji su još srednjoškolci (Brašanac i Marjanović imaju 16 i 15 godina). Pa opet… mogli su Užičani da pobede… I pobediće ako izvuku pouke iz ove utakmice. Iskustvo ove utakmice im niko ne može uzeti.

Sledeća utakmica je u nedelju 24. marta u Prijepolju. Posle zamene domaćinstva Užičani gostuju FAP Livnici iz Prijepolja. Utakmica počinje u 18 časova.

 

Podelite vesti!