Lekićev vatromet u Prijepolju

Lekićev vatromet u Prijepolju

Prijepolje, dvorana Gimnazije; Gledalaca: 20 (6 iz Užica);

Sudije: Ivana Dragutinović, Sara Ilić (obe Požega);

 

FAP LIVNICA (PRIJEPOLJE) – UŽICE 0:3 (17:25, 15:25, 19:25) 51:75

 

FAP Livnica: Oković A (kap) 12p, Mehović 3p, Heršaš 2p, Lujinović 7p, Kučević 2p, Vižlina 9p, Pjanović (lib); trener Oković S;

Užice: Sredić, Marjanović 1p, Lekić 29p, Žunić 2p, Lazić (kap) 6p, Krstić 3p, Brašanac 3p, Cvetković 10p, Majkić 3p, Andrić (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

 

Zmaj Veljko Lekić

 

Teško zakazana utakmica, zamena domaćinstva, martovski kijamet preko Zlatibora i Zlatara, vaskršnji post, Ramazan…. dođosmo i do utakmice. Akumulirana energija veoma spremnog Lekića se pretvorila u vatromet smečeva i servisa. Krstić i Lekić su odradili utakmicu kao vrhunska mašina i tako ispoštovali svoje mlade saigrače Cvetkovića i Marjanovića u početnom skupljanju igračkog iskustva.

 

Prijepoljci su povremeno pretili preko korektora Okovića, srednjeg blokera Lujinovića i Vižline, ali Užičani su igrali stabilno i nisu nijednog trenutka doveli konačan ishod u pitanje.

 

Martovski sneg je nagovestio da se zima ne predaje, pa tako se i srednji blokeri Užica još nisu probudili iz zimskog sna. Očekivanja stručnog štaba Užica od srednjih blokera su znatno viša od trenutnog učinka.

 

 

Petnaestogodišnji Cvetković je prvi put igrao u prvoj postavi seniora i odigrao je veoma dobro. Sredić je dao stabilnost prijemu servisa, a Majkić je pokazao dozu kreativnosti koja je od njega očekivana znatno ranije. Doprinos ubedljivoj pobedi Užica je dalo svih 10 igrača.

Narednog vikenda počinje drugi krug mini-lige. Užičani gostuju Gračcu u nedelju u 17 časova u Novom Selu. Eto prilike mladim igračima Užica za dokazivanje. Iskazana jasna želja za nadmetanjem uvek daje rezultat.

 

 

Podelite vesti!