Bum! Bum! Lekić!

Bum! Bum! Lekić!

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 100;

Sudije: Vladimir Pavlović, Marko Mićović (obojica Prijepolje);

 

UŽICE – GRAČAC 3:0 (25:10, 25:15, 25:17) 75:42

 

Užice: Peković 9p, Marjanović, Lekić 20p, Žunić 4p, Lazić (kap) 10p, Krstić 6p, Brašanac 5p, Cvetković, Majkić 1p, Marić, Andrić (lib), Milojević (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

Gračac: Đurović 3p, Draganjac 2p, Lisinac 2p, Plavšić 8p, Dobričić 1p, Milovanović 14p;

Utakmica prvog kola mini lige između drugoplasiranog Užica i trećeplasiranog Gračca trajala je 57 minuta. Užičani su ubedljivo savladali goste i prepustili im samo 42 poena na utakmici.

Međutim, nije tako bilo na početku. Gosti su na početku prvog seta bili odlično vođeni od dizača Dobričića, a bivši igrač Ribnice Milovanović je sve poentirao. Kod rezultata 5:9 (u korist Gračca) na servis Užičana dolazi korektor Lekić i uzastopno servira 17 puta. Bez greške i veoma ubitačno. Od 17 servisa 9 je bilo direktnih poena iz servisa, a ostalih 8 ga je ekipa ispoštovala kvalitetnom odbranom. Nikada niko u dvorani Veliki park nije imao ovako uspešnu seriju servisa. Zahvaljujući Lekiću prvi set je okončan ubedljivim rezultatom u korist Užičana 25:10, ali je usporen i zaustavljen najbolji igrač gostiju Milovanović.

 

 

Od drugog seta razigrali su se i dizač Krstić, kapiten Lazić, primač servisa Peković. Srednji blokeri Brašanac i Žunić, kao i oba libera su odigrali stabilno i standardno dobro.

 

 

Servis Užičana je bio na visokom nivou, ne samo kod Lekića. Ostvareno je 16 as poena i 8 servis grešaka. U napadu su se posebno istakli Peković i Krstić uz standardne Lekića i Lazića. Osim samopouzdanja koje je ekipi doneo Lekićev servis, dodatno samopouzdanje je dao odličan prijem servisa.

 

 

Ekipa Užica je u uzlaznoj formi. To raduje pred derbi utakmicu u Kruševcu protiv neporaženog lidera Bagdale. Utakmica u Kruševcu se igra u subotu 16. marta 2024. godine sa početkom u 13 časova.

 

Podelite vesti!