Užičani na pravom putu

Užičani na pravom putu

Novo Selo, sala OŠ “Bane Milenković”; Gledalaca: 11;

Sudije: Marija Veličković, Ivna Lukić (obe Kruševac);

 

GRAČAC – UŽICE 0:3 (15:25, 12:25, 21:25) 48:75

 

Gračac: Draganjac 2p, Lisinac 4p, Agatonović 3p, Milanović 9p, Popović (kap) 3p, Milovanović 10p, Đurović (lib);

Užice: Peković 3p, Lekić 13p, Žunić 4p, Lazić (kap) 12p, Krstić 1p, Radojičić 2p, Dabić, Brašanac 8p, Majkić, Marić, Milojević (lib), Andrić (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

 

Užičani su se spremali za veliku borbu protiv iskusne ekipe Gračca. Međutim, zbog kadrovskih problema domaćin je bio oslabljen i meč nije ličilo na duel drugoplasirane i trećeplasirane ekipe prvenstva. U prelepoj dvorani OŠ “Bane Milenković” (voleli bismo da postoji takva u Užicu) utakmica je trajala 68 minuta i okončana je ubedljivom pobedom Užičana.

 

Ekipa Gračca ima veoma kvalitetne i iskusne licencirane igrače i šteta je što su bili sprečeni da dođu na utakmicu. Užičani su se dobro spremali za borbu protiv Gračca i odigrali su dobro, i pojedinačno i ekipno. Imali su 52 % uspešnog napada, ostvarili 5 poena iz bloka, imali 75 % uspešnog prijema servisa, a služio ih je i servis (6 as poena i 8 servis grešaka). Obzirom na kretanje rezultata, trener Krsmanović je dao priliku svim igračima i svi su dali svoj doprinos ovoj pobedi.

 

“Dosta smo radili u prethodne dve sedmice na delovima igre koje smo hteli danas da primenimo. U većini stvari smo bili disciplinovani danas, ali ima još mnogo prostora da se unapredi igra u odbrani. Mnogo nam je pomogla i ekipa Gračca svojim greškama. Moram da pohvalim svoje igrače za rad u prethodnom periodu. Takođe bih poželeo da nastave da treniraju sa ovakvim motivom i radnim elanom, jer nam predstoje po 2 duela sa najboljim ekipama lige u nastavku prvenstva i to je svojevrsni izazov” – reči su trenera pobedničke ekipe Vladimira Krsmanovića posle utakmice.

 

U poslednjem kolu pred mini ligu Užičani su domaćini ekipi Rudara iz Baljevca. Utakmica se igra u subotu 02. marta 2024. godine sa početkom u 18 časova.

 

 

Podelite vesti!