Bagdala ubedljiva u derbiju

Bagdala ubedljiva u derbiju

Kruševac, sportska dvorana; Gledalaca: 60;

Sudije: Marija Veličković, Anđela Petković (obe Kruševac);

 

BAGDALA – UŽICE 3:0 (25:16, 25:23, 25:17) 75:56

 

Bagdala: Cekić B 8p, Nedić, Milosavljević 10p, Stefanović, Stevanović, Sedlan, Mladenović 6p, Cekić N (kap) 9p, Bujić, Božović 7p, Spirić 8p, Ljubić (lib), Kovačević (lib);

Užice: Sredić, Peković 1p, Savić, Lekić 21p, Žunić 1p, Lazić (kap) 11p, Krstić 1p, Radojičić 3p, Dabić 1p, Brašanac 2p, Marić, Milojević (lib), Andrić (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

 

U derbiju prve i druge ekipe Druge lige zapad postojala je samo domaća Bagdala. Znali su šta hoće, čime raspolažu, šta u kom trenutku da koriste i to su odlično koristili. Kad im je bio potreban napad, imali su. Kad im je bio potreban blok, imali su. Kad im je bio potreban prijem servisa, imali su. A servis su imali celu utakmicu, stabilan i precizan, a dovoljno jak.

Užičani su imali sve, ali raštimovano. Kad su imali prijem servisa, nije bilo dobre distribucije lopte. Kad su imali i prijem servisa i distribuciju, nisu imali napad. Celu utakmicu servis gostiju je bio slabog intenziteta, bez jasnog cilja i sa dosta grešaka. U trećem setu se potpuno urušio i prijem servisa.

Prvi set je opredelio tok utakmice. Užičani su vodili 15:14 i …. nestali. Na servis kapitena Cekića Bagdala prelazi u vođstvo 19:15, a posle jedne promene, servisima korektora Milosavljevića set se završava rezultatom 25:16 u korist domaćih. Gosti su u utakmicu ušli sa haotičnom koncentracijom, a posle ovakve završnice prvog seta su psihički pali. Ravnoteža u igri se održavala suvim kvalitetom Veljka Lekića i Ljubiše Milojevića i povremenim uključivanjem kapitena Lazića. Ekipnog duha i timske igre nije bilo u ekipi Užica.

Utakmica je trajala 76 minuta, što govori da su Užičani želeli i trudili se, ali na pogrešan način. Bilo je to klasično razlaganje sila. Mnogo hteli… Mnogo započeli… Ništa završili.

Bagdala – 6 asova i 4 servis greške. Užice – 2 asa i 14 servis grešaka. Bagdala 13 blok poena, Užice 4 blok poena. Bagdala stabilna celu utakmicu, čak i kada im se povredio najbolji igrač. Užice sa velikim amplitudama loših i dobrih akcija.

Dobri rivali postoje da bi usmerili trening i napredak. Porazi mogu da budu dobri ako se dobro analiziraju. Pred Užičanima je detaljna analiza i jak  rad.

U nedelju 10. decembra 2023. godine sa početkom u 18 časova Užice dočekuje FAP Livnicu iz Prijepolja. Eto prilike za povratak u pobednički ritam.

Podelite vesti!