Kadetkinje trijumfalno počele Kadetsku ligu

Kadetkinje trijumfalno počele Kadetsku ligu

Užice, sala OŠ “Stari grad”; Gledalaca: 30;

Sudije: Katarina Lazić, Nada Cicvarić (obe Užice);

 

UŽICE – TARA 3:1 (15:25, 25:17, 25:20, 25:18) 90:80

 

Užice: Milovanović, Perović, Ranković, Kitić, Marjanović, Peković, Ivanović (kap), Toskić, Jovanović, Tejić, Đoković, Mićunović, Tomić (lib), Milutinović (lib); trener Panić;

Tara: Mitrović (kap), Lukić, Ristić, Đokić (lib), Vasić, Jovanović, Nikolić, Sarić (lib), Tadić, Milekić, Đivanović, Erić, Aleksić, Jakovljević; trener Holender;

 

Užice je u prvom kolu ugostilo stare prijatelje i rivale Taru iz Bajine Bašte. Pauza između takmičenja je dugo trajala i svi su jedva čekali početak nove takmičarske sezone. Tara ima odličnu seniorsku ekipu i njihove mlađe odbojkašice imaju na koga da se ugledaju i od koga da sakupljaju iskustvo. Užičke kadetkinje su najstarija grupa u Odbojkaškom klubu “Užice” i one krče put svojim mlađim drugaricama.

Prvi set su gošće izvanredno servirale i potpuno razorile prijem Užičanki. A onda se sve preokrenulo od početka drugog seta. Vanja Ranković je povezala niti mladih Užičanki u stabilnu celinu, a neoporavljeni kapiten Iva Ivanović je smogla snage da povede svoj tim ka pobedi. Igrala je Iva odlično, stabilizovala ekipu i podigla samopouzdanje saigračicama. U elementima servis i prijem servisa Užičanke su bile bolje i zasluženo su osvojile 3 boda.

 

 

Na utakmici je bilo nekoliko dugih poena. Ekipe su pokazale veliku borbenost i požrtvovanje. Ono što vredi istaći je da su u postavi Užica igrale mlađa pionirka Lena Đoković i predpionirka Vesna Tomić. Odličan početak sezone za Užičanke. Sledećeg četvrtka Užičanke su u Pionirskoj ligi domaćini istom rivalu.

Podelite vesti!