Dva boda odoše pod Bagdalu

Dva boda odoše pod Bagdalu

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 100;

Sudije: Jelena Vuksan, Biljana Perišić (obe Lajkovac);

 

UŽICE – BAGDALA 2:3 (18:25, 25:10, 19:25, 28:26, 12:15) 102:101

 

Užice: Sredić, Peković 7p, Savić, Lekić 28p, Žunić, Lazić (kap) 13p, Krstić 3p, Radojičić 3p, Dabić 1p, Brašanac 11p, Cvetković, Marić S, Andrić (lib), Marić V (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

Bagdala: Cekić B 13p, Kovačević, Milosavljević 6p, Stepanović, Stevanović, Nedić 1p, Mladenović 6p, Cekić N (kap) 15p, Ralić, Bujić 1p, Božović 14p, Spasić 8p, Ljubić (lib), Marinković (lib);

 

 

 

Za prvo kolo Užičani su na dresovima spremili zmajeve, ali srce nije bilo zmajevo. Rezultatski i odnosom snaga ova utakmica je bila derbi, ali u praksi utakmica nije imala nivo derbija. Mnogo grešaka na obe strane i zaslužena pobeda ekipe koja je manje grešila.

Utakmica je trajala dugo i… završila se podelom bodova. Tek predstoje dueli sa Kruševljanima ove godine. Pauza u takmičenju je bila duga i prvo kolo je bilo bitno zbog vernih navijača. Od polovine četvrtog seta se publika aktivno uključila u utakmicu i navijanje je bilo vatreno. To je jedini plus za Užičane u ovoj utakmici. Sve drugo je za analizu i za pojačan rad.

 

 

Ekipa Užica je napravila 18 servis grešaka i ostvarila 4 as poena, a Kruševljani 23 servis greške i 10 as poena. Užičani su imali 12 grešaka iz napada i  11 asova na prijemu servisa, a Bagdala 12 grešaka u napadu i 4 asa na prijemu servisa. Statistika je skoro izjednačena zbog drugog seta koji su domaći osvojili rezultatom 25:10. Ali u ostalim setovima Kruševljani su bili malo manje loši.

Servis, prijem servisa, odbrana, koncentracija, donošenje odluka u napadu, organizacija napada…. Mnogo je posla pred stručnim štabom Užica.

 

U narednom kolu Užičani gostuju starom rivalu u Prijepolju. Utakmica se igra u subotu sa početkom u 19 časova.

 

Podelite vesti!