Novopazarci bolji u odličnoj odbojkaškoj predstavi

Novopazarci bolji u odličnoj odbojkaškoj predstavi

Kup Srbije

Finale prvog stepena zapadne Srbije

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 200;

Sudije: Petar Ignjatović, Dalibor Ljubojević (obojica Užice);

 

UŽICE – NOVI PAZAR 1:3 (25:22, 21:25, 23:25, 20:25) 89:97

 

Užice: Peković 8p, Savić, Marić S, Žunić 4p, Lazić (kap) 9p, Dabić, Marjanović, Brašanac 8p, Cvetković, Lekić 31p, Krstić 1p, Majkić 1p, Andrić (lib), Marić V (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

Novi Pazar: Ćibić 6p, Prušević K, Mandić 3p, Dolovac 3p, Huzeirović 2p, Zuković 18p, Božović 13p, Prušević H, Prušević S 17p, Bekrić 6p, Zoranić (lib) (kap), Zečić (lib); trener Rugovac;

 

Novopazarci i Užičani zajedno pre utakmice

 

Užice zaslužuje da ima prvoligaša u muškoj odbojci i da Užičani redovno gledaju muške odbojkaške utakmice nivoa kao što je viđen na finalu Kupa zapadne Srbije između Užica i Novog Pazara. Užice je drugoligaš sa ambicijom da napadne vrh tabele, a Novi Pazar je prvoligaš sa ambicijom da uđe u Superligu. Gosti su pokazali da su ozbiljna ekipa i bila je privilegija igrati takmičarsku utakmicu protiv ekipe sa iskusnim i kvalitetnim igračima. Mladi Užičani su igrali protiv izvanrednog primača Zukovića, odličnog dizača Huzeirovića i vrsnog blokera Božovića i imali su šta da nauče od njih. Sjajno je što su Užičani naterali iskusne Novopazarce da se dobro oznoje kako bi osvojili pehar i plasiraju se među 16 najboljih ekipa u Kupu Srbije.

 

 

Užička publika je aktivno učestvovala u utakmici bodreći domaće igrače: bombardera Lekića koji je osvojio 31 poen, stožera ekipe kapitena Lazića, primača Pekovića i libera Andrića, odlične mlade srednje blokere Brašanca i Žunića i dizače Krstića i mladog Majkića. Prvi set su Užičani osvojili zahvaljujući stabilnosti Lazića i ubojitosti Lekića. Osvajanjem prvog seta ekipa Užica je uvukla domaću publiku u aktivno učešće na utakmici. Novopazarci su shvatili da neće rutinski dobiti utakmicu i morali su dobro da se pomuče i oznoje.

 

Da nisu mladi primači Užica padali u koncentraciji na kraju narednih setova, mogli smo prisustvovati iznenađenju i pobedi Užica. Pogotovo na kraju trećeg seta kada je kod rezultata 23:23 na servis došao iskusni Zuković i sa dva odlična flot servisa i dva asa osvojio treći set.

 

Novi Pazar je zasluženo osvojio pehar Kupa Srbije – prvi stepen. Opravdao je ulogu favorita. Užičani su videli da mogu mnogo više i bolje i protiv jakih i iskusnih ekipa. I videli su da moraju mnogo više da treniraju kako bi ušli u rutinu odbojkaških akcija, produžili intervale koncentracije i smanjili strah. Za ovaj deo priprema, kada prvenstvo počinje za mesec dana, pokazano je dosta dobrih i pozitivnih stvari u igri.

 

Posle serije kup utakmica Užičani nastavljaju pripreme za početak nove takmičarske sezone.

 

Podelite vesti!