Stavljena tačka na sezonu 2022/23

Stavljena tačka na sezonu 2022/23

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 100;

Sudije: Mladen Aleksić (Kraljevo), Petar Ignjatović (Užice)

 

UŽICE – GRAČAC 3:1 (25:19, 25:20, 29:31, 25:16) 104:86

 

Užice: Peković 14 p, Marić S, Žunić D 3p, Lazić (kap)16p, Dabić 4p, Janjić 8p, Lekić 17p, Krstić, Majkić 9p, Sredić, Marić V, Žunić Ž (lib), Andrić (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

Gračac: Peković 2p, Dobričić (kap) 6p, Pavlović 9p, Aleksandrić 11p, Čeperković 3p, Lukić 26p, Debeljak (lib), Đurović (lib);

 

 

Seniorski pogon Odbojkaškog kluba “Užice” je pobedom protiv odličnog Gračca završio sezonu. Bila je to dobra utakmica dve dobre ekipe, gde su Užičani manje grešili. Teško je igrati utakmice koje ništa ne odlučuju, ali Užičani imaju obavezu prema svojim vernim navijačima. Danas se istakao sedamnaestogodišnji dizač Nikola Majkić, posebno u poenterskom smislu. Zabeležio je 9 poena za 2 i po seta igre (3 iz napada, 2 iz bloka, 4 iz servisa).

 

 

U manjim delovima utakmice gorostasni korektor Gračca Lukić je pravio dosta problema Užičanima, ali na kraju presudio je kvalitet kapitena Lazića i njegovih saigrača.

 

 

Užičani su na kraju lige osvojili drugo mesto i za korak ostali iza lidera Kosovske Mitrovice. Užice je svih 8 utakmica kod kuće rešilo u svoju korist, a u gostima je ostvareno 5 pobeda i 3 poraza. U toku lige osvojeno je 40 setova, a izgubljeno 12 setova. Moglo je bolje i više … ali su to bila nerealna očekivanja. Moglo je i lošije… imali smo u nekoliko setova dosta sreće.

 

 

Kako onda oceniti sezonu 2022/23 Odbojkaškog kluba “Užice”? Kao uspeh!

Uspeh je drugo mesto!

Uspeh je odigranih 16 utakmica bez sveprisutnog dogovaranja i kalkulisanja!

Uspeh je 13 pobeda i osvojenih 40 setova!

Uspeh je sjajna atmosfera u timu!

Uspeh je Lekićevih 285 poena (18 poena po utakmici)!

Uspeh je afirmacija kadeta i pionira (Peković, Brašanac, Žunić, Majkić)!

Uspeh je nadolazeći talas pionira i mlađih pionira (Cvetković, Marjanović, Vulović)!

Ispisana je još jedna pripovetka u velikoj zbirci pripovedaka Odbojkaškog kluba “Užice”. Ova pripovetka je bila veoma pozitivna i odisala je odličnom energijom i emocijama. Sada zbirka pripovedaka Kluba ima 22 pripovetke. Željno očekujemo dvadeset treću!

 

Podelite vesti!