Kadeti Užica osvojili Kadetsku ligu regiona

Kadeti Užica osvojili Kadetsku ligu regiona

Utakmicom šestog kola Kadetske lige Zlatiborsko – Moravičkog okruga između Užica i Lučana, koju su Užičani rešili u svoju korist rezultatom 3:0, stavljena je tačka na takmičenje u kadetskoj konkurenciji u našem regionu. Kadetski prvaci za sezonu 2022/23 su odbojkaši Užica, čime su stekli pravo da se takmiče na završnom turniru Prvenstva Srbije za kadete, na kome učestvuje 12 najboljih ekipa Srbije.

 

Kadeti Užica predvođeni trenerom Krsmanovićem i zlatnom Tijanom

Užičani su u Kadetskoj ligi vodili veliku borbu sa odbojkašima Takova iz Gornjeg Milanovca, ali su u tromeču sa njima izašli kao pobednici. Šteta je što u našem regionu malo klubova radi sa dečacima u odbojci, ali to je tema za Odbojkaški savez Srbije i za lokalne samouprave.

 

Zlatna odbojkašica Tijana Avramović ex Malešević je predala pehar kapitenu Užica Strahinji Pekoviću

 

Kadeti Užica i trener Vladimir Krsmanović su svakako napravili veliki uspeh. Bilo bi prirodno da i Grad Užice shvati da je ovo uspeh užičke dece i užičkog sporta. Kadete Užica je u ovom pobedničkom pohodu predvodio kapiten i najbolji igrač Strahinja Peković. Svoj doprinos ovom uspehu dali su: Nikola Majkić, Viktor Sredić, Dragan Žunić, Sreten Marić, Mateja Andrić, Strahinja Peković, Bogdan Milenković, Veljko Marić, Petar Brašanac, Danilo Burzanović, Mihailo Savić, Vuk Jovanović, Ignjat Cvetković i Vukašin Marjanović.

 

Odbojkaši Užica i Lučana

 

Mladi odbojkaši Užica su položili kolokvijume u odbojkaškom sazrevanju. Sledi najbitniji ispit za ulazak u odbojkaški svet odraslih. Naučiti igrati racionalnije, smanjiti broj grešaka, donositi odluke koje su bitne za ekipu, izbaciti egoizam i sujetu, naučiti  nadigravanje sa rivalom… To je proces koji ima svoju dužinu trajanja, u kome treba biti uporan, dosledan, strpljiv… Ko bude želeo, ovaj ispit će položiti, jer Odbojkaški klub “Užice” ima sve uslove za napredovanje odbojkaša.

 

 

Podelite vesti!