Ko će dati gol?… Peksogol! Peksogol!

Ko će dati gol?… Peksogol! Peksogol!

Vrnjačka Banja; sala OŠ “Piskavac”; Gledalaca: 20;

Sudije: Ivana Lukić, Marija Veličković (obe Kruševac);

 

GRAČAC – UŽICE 0:3 (25:27, 13:25, 19:25) 57:77

 

Gračac: Tlačinac, Draganjac 5p, Lukić 10p, Plavšić 6p, Pavlović 4p, Čeperković 4p, Popović (kap), Dobričić 2p, Debeljak (lib);

Užice: Peković 12p, Marić S, Žunić D, Lazić (kap) 11p, Dabić 8p, Janjić 6p, Brašanac 1p, Lekić 14p, Krstić 3p, Sredić, Žunić Ž (lib), Marić V (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

 

A drugi gol? Opet on! Opet on!

 

Igrač pobednik – Strahinja Peković

 

Možda je naslov u stilu fudbalskog Mundijala, ali prvi set je bukvalno rešio sedamnaestogodišnji Peković. Na servis dizača Gračca Čeperkovića domaćin je stigao do velike prednosti od 15:10. Prednost su održavali do 19:14, kada na servis dolazi korektor Užičana Lekić i uvodi prvi set u neizvesnu završnicu (19:19). U igri poen za poen ipak domaćin dolazi do 24:22 i dve set lopte. Tada na scenu stupa najmlađi akter na terenu: pasivni blok, poen iz korigovanog napada i 2 as servisa i  donosi Užičanima pobedu u neizvesnom prvom setu (25:27).

 

Dizač Krstić kao u najboljim danima

 

Drugi i treći set su Užičani odigrali u visokom ritmu. Poboljšali su prijem servisa i blok, a raspucao se i korektor Lekić. Odličan ritam su imali i srednji blokeri Janjić i Dabić. Užičani su potvrdili renome trenutno druge ekipe Druge lige zapad i posle 73 minuta borbe ostvarili pobedu od 3:0.

 

Stub prijema servisa – kapiten Lazić

 

Ekipa Užica je pobedom završila jesenji deo prvenstva i sa druge pozicije na tabeli gleda u prolećni deo prvenstva, iza prvoplasirane Kosovske Mitrovice koja ima 2 boda više.

 

Peković je na današnjoj utakmici ostvario 7 as poena

 

Odavno Užičani na nekoj utakmici nisu bili složni kao danas. Pokazali su ogromnu želju da ostvare maksimalnu pobedu i, bez obzira na veliki broj grešaka, u tome su i uspeli. Očekuje nas uzbudljivo proleće, dosta izazova i nadamo se nastavak pobedničke serije.

 

 

 

Podelite vesti!