Sky jumper Lekić!

Sky jumper Lekić!

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 200;

Sudije: Nenad Krsmanović (Valjevo), Petar Ignjatović (Užice)

 

UŽICE – BAGDALA 3:0 (25:22, 30:28, 25:21) 80:71

Užice: Peković 5p, Marić S, Žunić D, Lazić (kap) 13p, Janjić 6p, Dabić 7p, Brašanac, Ljubojević 2p, Lekić 22p, Krstić 3p, Marić V, Sredić, Žunić Ž (lib), Andrić (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

Bagdala: Cekić B (kap) 10p, Mitrović 2p, Stepanović, Stevanović, Mladenović 5p, Cekić N 12p, Lekaj, Radić 14p, Milićević, Božović 4p, Spirić 3p, Antić (lib);

 

Ambiciozna Bagdala je došla na megdan Užicu osokoljena pobedama u prva dva kola i sa namerom da ostane neporažena i posle trećeg kola. Užičani su bili spremni da poprave utisak iz Raške, gde su poraženi od favorizovane Kosovske Mitrovice. I tako smo uz sjajan ambijent na tribinama dobili prelepo odbojkaško veče. Domaći su pobedili 3:0, ali posle velike borbe koja je trajala 81 minut.

 

 

Prvi set je obeležio 17-godišnji primač servisa Užica Peković. Stabilnim i sigurnim prijemom servisa ulio je samopouzdanje saigračima, a ubojitim servisima napravio je poentersku razliku u korist svoje ekipe.

 

 

U drugom setu su se razigrali godti. Srednji bloker Cekić je izdominirao u bloku, a u napadu korektor Radić. Libero Antić je rutinski hvatao smečeve Užičana. A onda je trener Užičana izvadio svog “keca iz rukava” – Dalibora Ljubojevića koji je odlično odmenio Lekića. Posle nekoliko set lopti za Bagdalu, pa za Užice set ipak dobijaju Užičani 30:28.

 

 

Celu utakmicu je briljantno odigrao libero Užičana Željko Žunić. Kad god je ekipa psihički padala Žunić je hvatao teške lopte i vraćao svojom energijom ekipu u ritam.

Drugi set je uglavnom presedeo na klupi. Vratio se na kraju drugog seta, a u trećem upotrebio moćnu artiljeriju da dokrajči protivnika. Veljko Lekić je skakao na prvoligaškom nivou, pa smo videli i smečeve preko bloka. Osetio je Krstić pobedničku energiju svog korektora, a Lekić je dominantno osvojio 11 poena samo u trećem setu.

 

 

Ne pomenuti odlične srednje blokere Dabića, Janjića i 15-godišnjeg Brašanca, i stožere ekipe Lazića i Krstića bilo bi nepošteno.

 

 

Pobednički ritam Užičani mogu da nastave sledećeg vikenda kada gostuju Rudaru iz Baljevca. Utakmica se igra u nedelju sa početkom u 19 časova.

 

Podelite vesti!