U Kruševcu radost Užičana

U Kruševcu radost Užičana

Kruševac, Hala sportova; Gledalaca: 50;

Sudije: Ivana Lukić, Marija Veličković (obe Kruševac);

 

BAGDALA – UŽICE 2:3 (15:25, 25:19, 12:25, 25:19, 10:15) 87:103

 

Bagdala: Cekić B (kap) 17p, Stevanović, Božović 11p, Milosavljević, Stepanović 1p, Mitrović 8p, Stojanović 5p, Lekaj 5p, Cekić N 14p, Jovanović, Marinković (lib), Sedlan (lib);

Užice: Peković 14p, Savić, Marić, Žunić 1p, Lazić (kap) 16p, Brašanac 9p, Lekić 31p, Jovanović, Majkić 6p, Andrić (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

 

U drugom kolu Kupa Srbije snage su u Kruševcu odmerili domaćin OK “Bagdala” i Užičani, ovogodišnji rivali u Drugoj ligi Zapad. Novoformirani klub u Kruševcu je protiv Užičana odigrao prvu zvaničnu utakmicu. Ekipa je sastavljena od iskusnih igrača, koji su u drugim klubovima osetili iskustvo igranja u Prvoj ligi Srbije, ali koji su još uvek fizički nespremni za takmičarske utakmice. Užičani su u procesu formiranja novog tima, sastavljenih mahom od kadeta, predvođenih sjajnim kapitenom Lazićem i ubojitim Lekićem. Gledano iz ovog ugla, i Užičanima i Kruševljanima je bio značajan rezultat na utakmici, pa je i utakmica imala takmičarski naboj.

Svi momci u užičkoj ekipi su odigrali veoma dobro, bez obzira na određene taktičko-tehničke greške. Greške su razumljive i nisu neočekivane. Momci vredno rade i očekivanja su da se njihov broj smanji. Ali u utakmici, koja je trajala 110 minuta i sve vreme imala takmičarski naboj, Užičani su uspeli da savladaju iskusniju ekipu.

U ekipi Užica je prvu seniorsku utakmicu kao prvi dizač odigrao 16-godišnji Nikola Majkić i uspeo da odvede svoj tim do vredne pobede. Odlični libero Andrić je davao sigurnost ekipi svojim stabilnim prijemom servisa. A 15 – godišnji srednji bloker Brašanac… o njemu će se tek pričati…. Sjajan talenat!

Ovom pobedom Užičani su se plasirali u finale prvog stepena Kupa Srbije. Eto još jedne sjajne prilike da mladi momci Užica naprave novi iskorak u odbojkaško iskustvo i samopouzdanje. Finale prvog stepena Kupa Srbije se igra u Gračcu u nedelju u 16 časova i igra se za pehar koji obezbeđuje Odbojkaški savez Raško – Rasinskog okruga.

Podelite vesti!