Novosađani spremniji i izdržljiviji

Novosađani spremniji i izdržljiviji

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 200;

Sudije: Miloš Aleksić (Kraljevo), Dalibor Ljubojević (Užice);

 

UŽICE – VOJVODINA NS SEME 2 2:3 (25:23, 25:21, 21:25, 17:25, 03:15) 91:109

 

Užice: Peković 1p, Alempijević 4p, Žunić, Lazić (kap) 8p, Radojičić, Pantelić, Janjić 5p, Lekić 20p, Murić 19p, Krstić 2p, Majkić, Stokić (lib), Andrić (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

Vojvodina NS Seme 2: Cimbaljević, Loboda, Muškinja (kap), Perović 16p, Elezović 22p, Šaranović 5p, Stanković 13p, Kopitić 8p, Antunović 7p, Milanović, Pljevaljčić, Mišković (lib), Đogić (lib); treneri Narandžić i Gavrančić;

 

 

Juniori Vojvodine su u Užice došli sa oreolom najbolje ekipe Prve B lige i posle dugotrajne borbe sa domaćinom to su i potvrdili. Isprsili su se Užičani i odigrali 2 sjajna seta. Pokazali su da imaju kapaciteta za nadmudrivanje sa najboljima, ali i da su najnestabilnija ekipa u ligi. Kao i protiv Šumadije… da li samozadovoljstvo… da li nedostatak koncentracije… da li nedostatak fizičke spremnosti… tek posle izgubljenog trećeg seta Užičani više nisu igrali. Šteta je što Užičani ne testiraju karakter do kraja.

 

A prva 2 seta Užičani odlični. Iznenadili su juniorske reprezentativce iz Vojvodine servisom, organizacijom igre, napadom, upornošću, željom. Novosađani su sačekali da Užičani padnu i onda pokazali koliko fizička sprema i utreniranost daju rezultat u igri gde moraš osvojiti 3 seta da bi pobedio. Najstabilniji igrač gostiju libero Mišković je čuda činio na terenu (inače licenciran i za Superligu za prvi tim Vojvodine zajedno sa korektorom Kopitićem). Svojom harizmom vratio je dizača Milanovića u ritam, koji je od trećeg seta pokazao zašto je najtalentovaniji dizač u državi.

 

 

A da se utakmica igrala u 2 seta, pričali bismo o izvrsnom Veljku Muriću i njegovoj ubojitosti protiv mnogo viših igrača protivnika. Ili o odličnom Veljku Lekiću i njegovoj napadačkoj zrelosti kao nikada ove sezone.Ili o lucidnom Urošu Krstiću, koji je prvi put ove sezone izgledao visok (viši od Šaranovića iz Vojvodine – 211 cm).

 

 

Užička publika je svakako videla sjajnu mušku odbojku. Videla je juniorske reprezentativce Srbije, videla je odličnu igru svojih ljubimaca, videla je i Užičanina Daču Elezovića u dresu Vojvodine u dobrom izdanju i svakako nije zažalila što je nedelju veče provela u dvorani Veliki park.

Užice je trenutno sedmo na tabeli Prve B lige. U narednom kolu Užičani igraju u Vršcu protiv ekipe Banata. Utakmica je zakazana za petak 01. april 2022. godine sa početkom u 19 časova.

Podelite vesti!