Sjajno, sjajno, pa…. šta bi?

Sjajno, sjajno, pa…. šta bi?

Aranđelovac, SRC “Šumadija”; Gledalaca: 100;

Sudije: Milica Arsić, Nemanja Tasić (oboje Beograd)

 

ŠUMADIJA – UŽICE 3:2 (19:25, 27:29, 25:21, 25:14, 15:11) 111:100

 

Šumadija: Antelj (kap) 18p, Savić, Radivojević Mi 25p, Radovanović, Kovač 9p, Lazarević A 10p, Radivojević Ma 1p, Biorac, Lazarević N 14p, Starčević, Antić (lib), Arsenijević (lib);

Užice: Alempijević 3p, Lazić Ni 2p, Lazić Ne (kap) 17p, Radojičić 3p, Kaplarević, Lekaj, Popović 2p, Lekić 25p, Murić 11p, Krstić 3p, Stokić (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

 

Malo je nedostajalo Užičanima da pokvare svečarski ambijent lidera Prve B lige Šumadije. A ovoga puta malo i nije bilo tako malo. Dva seta su Užičani odigrali odlično protiv odlične ekipe, najbolje ove jeseni. Kapiten Lazić je igrao kao “nekad”, Krstić i Lekić izvanredni….Čak su Užičani u drugom setu savladali i Šumadiju i sudije, koje su uživale u debati sa iskusnim igračima domaćih. Igrači lidera su videli da je vrag odneo šalu, pa su konstantno vršili pritisak na nesigurne arbitre, pravili pauzu kad god su hteli i potpuno uništili odličan ritam igre Užičana. I to sve nije bitno. Legitimne stvari iskusne ekipe kojoj baš i ne ide.

Šta se desilo na 21:21 u trećem setu? Lako prebačena lopta na stranu Užica je pala između libera Stokića i primača Murića. I … sve se srušilo kao kula od karata…. i dizač, i korektor, i primači, i ekipa…. Antelj i Radivojević su sve snimili, pojačali pritisak i, verovali ili ne, lako priveli utakmicu kraju.

Šanse protiv bilo koje ekipe teško se dobijaju drugi put. A protiv dobrih ekipa još teže. Žal… ko voli sport kojim se bavi (nema veze što je amaterski način), on žali za šansama. On trenira još jače i daje više od maksimuma na sledećoj utakmici. Samo tako vraća samopouzdanje.

Poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva Užice dočekuje na sedmom mestu. U Užice dolazi Kulpin, koji je trenutno na petom mestu. Utakmica se igra u nedelju 26. decembra 2021. godine sa početkom u 17 časova.

Podelite vesti!