Povratak na pobednički kolosek

Povratak na pobednički kolosek

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 200;

Sudije: Petar Perović, Nemanja Jovanović (obojica Kragujevac);

 

UŽICE – BANAT 3:1 (25:14, 25:22, 24:26, 25:22) 99:84

 

Užice: Alempijević 6p, Lazić Ni 4p, Marić, Žunić, Lazić Ne (kap) 11p, Radojičić 2p, Kaplarević, Popović, Lekić 27p, Murić 21p, Krtsić 8p, Majkić, Stokić (lib), Jovanović (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

Banat: Pavlović 8p, Stanišić 1p, Lukić 11p, Radak, Balanos 19p, Nikolić, Medić (kap) 5p, Bogunović 3p, Jovanović, Savin 2p, Pavlov (lib); trener Santrač;

 

Duel starih rivala Užica i Banata je i ovoga puta bio zanimljiv. Užičani su pobedili posle 141 minuta igre i ostali u gornjem domu. Verni navijači domaćih su imali priliku da vide dobru igru svojih ljubimaca protiv iskusne ekipe iz Vršca, koju je napadački predvodio internacionalni igrač iz Kube Balanos. Mladi Kubanac je pokazao dobar napadački potencijal, ali se više očekivalo od primača Lukića.

 

Domaći igrači su nastupili sa dosta više samopouzdanja nego u prethodne dve utakmice, prevashodno u napadu i na servisu. Međutim, da bi se savladao jači protivnik od Banata mora da se igra sa manje grešaka. Užičani su poklonili protivniku mnogo poena u napadu, na servisu i na prijemu servisa.

 

Korektor Lekić naštelovao servis

Borbeni su bili danas užički igrači. Iskazali su jasnu želju za pobedom. Međutim, koncentracija nije bila na zadovoljavujućem nivou. Moraju svi igrači da se okrenu ekipi i učinku ekipe. I radost… i nezadovoljstvo… i tuga… moraju biti zajednički. Individualni doživljaji se moraju svesti na minimum. Tada se neće desiti da ekipa vodi 24:21 i izgubi set 24:26, kao što se dogodilo u trećem setu. Stao je prijem servisa, zatajila distribucija lopti, a napad neodgovoran i haotičan.

Prilika za dobar ekipni nastup je naredne subote u Aranđelovcu. Ekipa Šumadije je lider prvenstva i do sada je najviše pokazala u Prvoj B ligi. Utakmica je zakazana u 19 časova.

 

Podelite vesti!