Užički Ćira stao pred Železničarem

Užički Ćira stao pred Železničarem

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 200;

Sudije: Kristina Mladenović, Nemanja Ristić (oboje Niš);

 

UŽICE – ŽELEZNIČAR 2:3 (21:25, 28:26, 22:25, 31:29, 11:15) 113:120

 

Užice: Peković, Alempijević, Lazić Ni, Marić, Lazić Ne (kap), Radojičić, Kaplarević, Lekaj, Popović, Lekić, Murić, Krstić, Stokić (lib), Savić (lib); trener Krsmanović;

Železničar: Kozić, Jezdimirović, Pantić, Popović, Mandić, Šljivančanin, Radić, Vasiljević, Vukosavljević, Cvetković, Jakšić, Vasiljević F (lib), Trifunović (lib); trener Adamović;

 

Libero Stokić posle dužeg vremena ponovo u ekipi

 

Užičani i Beograđani su odigrali uzbudljiv meč u sedmom kolu Prve B lige. Utakmica je trajala 130 minuta. Bilo je dugih poena i brzopletih grešaka. Bilo je sjajnih servisa. Bilo je odličnih smečeva. Bila je rezultatska klackalica. Bilo je dosta navijača i sjajnog navijanja. Bilo je … ponovilo se… Samo da se rezultat ne ponovi, jer su gosti odneli veći i lepši deo kolača u Beograd.

Železničar je klub sa sjajnom tradicijom. Čak je i 1964. godine osvojio titulu prvaka Jugoslavije. Prošle godine su igrali u jačoj konkurenciji, u višem rangu. To iskustvo Užičani nemaju. Ali tek je završeno sedam kola i do kraja lige se igra još 15 utakmica. Borba za prva 3 mesta, koja vode u Prvu ligu, se zahuktava u nikad izjednačenijoj ligi.

 

Dogovor posle izgubljenog prvog seta

 

Obe ekipe su imale veliku želju i to su jasno pokazale. Zato je meč bio uzbudljiv. Igrači Železničara su manje grešili i bili su znatno stabilniji. Užičani su povremeno bili atraktivniji, pogotovo nezaustavljivi Veljko Murić, ali imali su veći broj grešaka. U toj borbi izdržljiviji su bili Beograđani. Manje su potrošili energije i snage. Sačekali su da stane Murić, da se umori Krstić i rutinski osvojili peti set.

 

Nezadrživi Veljko Murić

 

Porazi nekada mogu da budu i dobri. Pogotovo ako se nauči nešto što može da se primeni u narednoj utakmici. Užičani moraju naći snage i strpljenja da uče. Bez muke se pesma ne ispoja, bez muke se sablja ne sakova!

Novi izazov je sledeće subote 04. novembra 2021. godine u velikoj dvorani SPENS-a u Novom Sadu. Utakmica protiv druge ekipe Vojvodine počinje u 18 časova.

Podelite vesti!