Užičanima sinu sunce u februaru…

Užičanima sinu sunce u februaru…

Užice, dvorana Veliki park; Bez gledalaca;

Sudije: Ivana Kovačević, Nikola Jakovljević (oboje Valjevo);

 

UŽICE – TOPLIČANIN 3:1 (25:27, 25:17, 25:19, 25:22) 100:85

 

Užice: Nenadić 28p, Lazić (kap) 26p, Radojičić 5p, Čolić 2p, Lekaj 1p, Lekić, Krstić 3p, Majkić, Kljajić 4p, Dagović 3p, Kurćubić (lib), Milojević (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

Topličanin: Bečejski, Mladenović (kap) 2p, Jovanović 20p, Mijačić 4p, Kovačević 1p,Danković 10p, Stamenković 15p, Milenković 4p, Đurić (lib); treneri Marković i Ristić;

 

 

Na sreću po Užičane, završio se crni januar, pun problema sa povredama i bolestima … i pun poraza… Uoči utakmice sa Topličaninom, trener Krsmanović je izvršio mobilizaciju svih raspoloživih snaga. Utakmica sa Prokupčanima je imala veliki značaj, jer su obe ekipe u opasnoj zoni. Obe ekipe su žarko želele pobedu i obe ekipe su pokazale zavidnu borbenost. U velikoj želji bilo je dosta i grešaka.

Prvi set su bolje otvorili gosti. Sve vreme su bili u prednosti 1-2 poena. Užičani su očito bili sputani značajem utakmice, mnogo su grešili. Sve vreme su stizali prednost gostiju i na kraju imali šansu da osvoje loše odigran set. Međutim, u ključnim trenucima seta bolje su se snašli Prokupčani i osvojili prvi set (25:27). Trener Krsmanović je uvideo da je vrag odneo šalu i uvodi u igru nedovoljno oporavljenog dizača Krstića, a na korekciju Radojičića. Tek tada su se motori Užica malo bolje pokrenuli. Razigrali su se Lazić i Nenadić u napadu. Nisu se predavali ni Jovanović, Stamenković i Danković iz Topličanina. Kako su se setovi približavali kraju, rasla je i nervoza kod igrača obe ekipe. Sudije su imale dosta posla da obuzdaju strasti. Na kraju… uzdasi olakšanja i radost u redovima Užica, a kod gostiju razočarenje i osećaj da im je pripadalo više od jednog seta.

Do kraja prvenstva ima još 8 utakmica. Borba za opstanak se tek zahuktava. Stanje pune pripravnosti za Užičane je i dalje na snazi.