Favorit iz Vršca ipak odneo veći deo kolača iz Užica

Favorit iz Vršca ipak odneo veći deo kolača iz Užica

Užice, dvorana Veliki park; Bez gledalaca;

Sudije: Mladen Aleksić, Velizar Lalević (obojica Kraljevo);

 

UŽICE – BANAT 2:3 (24:26, 25:20, 18:25, 25:16, 09:15) 101:102

 

Užice: Nenadić 25p, Lazić (kap) 24p, Radojičić 8p, Čolić, Lekaj 1p, Lekić 1p, Krstić 5p, Kljajić 6p, Dagović 6p, Milojević (lib), Kurćubić (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

Banat: Borovićann 5p, Pavlović 9p, Pušonjić, Jovanić, Zarić 10p, Markov 14p, Medić (kap) 5p, Rajković 22p, Savin, Pavlov (lib); trener Santrač;

 

 

Kao i većina utakmica između Užica i Banata, i ova je bila izjednačena, bez obzira što Vrščani stoje značajno bolje na tabeli Prve B lige. Nadmudrivanje dva stara rivala trajalo je 115 minuta i na kraju mudriji i izdržljiviji su bili gosti i zasluženo nose dva boda u Vršac. Celu utakmicu su Užičani gađali servisom Rajkovića vrlo uspešno, ali najboljeg igrača gostiju to nije omelo da ima sjajan napadački učinak. Gosti su bili borbeniji, uhvatili su više lopti u polju i bolje su donosili odluke u završnici setova. Znali su da isprovociraju i sudije i užičke igrače kada treba, kako bi lakše došli do pobede u situaciji kada su fizički počeli da padaju. Zahvaljujući svom iskustvu odneli su 2 boda kući, koji ih drže u borbi za visoki plasman u ligi.

Užičani su u ovogodišnjem prvenstvu uspešno diplomirali na temu kako dobijene setove izgubiti i kako neuspešno igrati protiv boljeg ili lošijeg rivala. Svakom rivalu se Užičani prilagođavaju: protiv lošijih ekipa igraju lošije, a protiv boljih bolje, ali nedovoljno dobro da prelome u svoju korist. Tako su na ovoj utakmici odlično igrali, sa malo padova u igri, a onda su celu kofu mleka, koju su uspešno punili čitava četiri seta, prosuli potpuno nespretno i potpuno neracionalno početkom petog seta.

Ono što raduje trenera Vladimira Krsmanovića je značajno dizanje forme pred odlučujuće bitke za opstanak u Prvoj B ligi. Nema vremena za detaljnije analize prethodnih utakmica, jer već u utorak Užičani gostuju Šumadiji iz Aranđelovca. NBA ritam igranja utakmica  (svaka 3 dana) se nastavlja. Posle utorka sledi utakmica sa Topličkim Vitezovima u Užicu, pa zaostala utakmica sa Bečejom, pa….

Podelite vesti!