Nikad kraja malerima

Nikad kraja malerima

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 0;

Sudije: Vlade Aleksić (Kraljevo), Dalibor Ljubojević (Užice);

 

UŽICE – FUTOG 1:3 (22:25, 25:17, 23:25, 17:25) 87:92

 

Užice: Nenadić 23p, Polić, Lazić (kap) 21p, Radojičić 1p, Lekaj 1p, Lekić 11p, Kljajić 6p, Dagović 1p, Kurćubić (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

Futog: Mandić 17p, Šipragić, Stupar N, Ljubičić, Ninić 18p, Kosić 7p, Vorkapić (kap) 11p, Ćurguz, Stupar G 9p;

 

 

I u četvrtoj utakmici ova dva rivala u prethodne dve godine uspešniji su bili Futožani. U ovu utakmicu Užičani su ušli bez prvog dizača, koji se razboleo.

Prvi set je bio izjednačen. Prvi se na servisu drznuo srednji bloker Futoga Kosić, gosti su napravili razliku koju su uspešno sačuvali do kraja seta (22:25). Domaći su bolje otvorili drugi set, ali kod rezultata 11:7 nezgodno doskače posle smeča korektor Užica Lekić i povređuje skočni zglob. Najbolji napadač Užica nije mogao više da se vrati u igru, a posle pregleda će se utvrditi koliku pauzu mora da pravi pre nastavka treniranja. Lekića je u postavi zamenio Dagović i to se u drugom setu nije odrazilo na igru domaćih (25:17). U trećem setu su sve vreme vodili gosti 2-3 razlike, stigli do 21:24. Užičani su se trgli, ali ne zadugo (23:25). U četvrtom setu su statistički pali i najbolji igrači domaćih Lazić i Nenadić, pa Futog nije imao problema da privede utakmicu kraju (17:25).

Posle utakmice utiske je izneo kapiten Nemanja Lazić: “Da smo ovako igrali u Kovinu protiv Bavaništa, ne bismo izgubili. Čudna smo ekipa. Bolje igramo protiv boljih protivnika, a slabije protiv slabijih. Zbog toga nam je ovakav bodovni saldo. Još čekamo trenutak kada će naši mlađi igrači imati konkretniji učinak i kada će postati pokretačka snaga našeg tima. Borimo se i dalje… Sada nam je bitno da se što pre oporave igrači prve postave i da kompletni nastavimo borbu za sredinu tabele.”

U 14-om kolu Užice gostuje drugoj ekipi Vojvodine. Utakmica se igra u Novom Sadu u sali SPENS-a u subotu 30. januar 2021. godine sa početkom u 18,30 časova.

Podelite vesti!