Pobeda zlata vredna!

Pobeda zlata vredna!

Užice, dvorana Veliki park; Bez gledalaca;

Sudije: Mladen Aleksić, Velizar Lalević (obojica Kraljevo);

 

UŽICE – LOZNICA 3:2 (25:23, 20:25, 20:25, 25:19, 15:09) 105:101

 

Užice: Nenadić 21p, Polić, Lazić (kap) 19p, Radojičić 4p, Lekaj, Veljašević, Lekić 23p, Peković, Krstić 6p, Radmilac, Kljajić 4p, Kurćubić (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

Loznica: Trišić, Karišik 9p, Trivunčić 13p, Jakovljević (kap) 3p, Boškočević 14p, Basta 17p, Trifunović 2p, Grbić 4p, Jovanović, Antonić (lib);

 

Zagrevanje pred utakmicu

 

U prvoj utakmici 9. kola posle tronedeljne pauze sastali su se stari rivali Užice i Loznica. Lozničani su značajno iskusnija ekipa, ali i fizički nespremnija. Užičani su pokazali veliku želju, ali borbenost i igra u odbrani nisu bili na nivou Prve B lige. U prvom setu su  oba rivala dosta grešila. Igralo se poen za poen, sve dok na servis kod rezultata 20:20 nije došao korektor Užičana Lekić (24:20). Lozničani su se trgli, ali nedovoljno i prvi set je pripao Užičanima.

U drugom i trećem setu su gosti pokazali kvalitet i iskustvo. Karišik i Trivunčić su postavili “tarabu” za užički napad, a u napadu su bravure izvodili Basta i pogotovo Boškočević. Na sreću po Užičane, Lozničani nisu imali daha za više od ova 2 seta. Posle dužeg vremena Užičani su pokazali žilavost i izdržljivost. Bili su istrajniji i izborili su rezultatski preokret. Domaće su do preokreta predvodili Nenadić, Krstić i Lazić. U četvrtom setu su domaći stvorili početnu rezultatsku prednost (13:8) i to sačuvali do kraja (25:19). U petom setu su odlično počeli gosti i poveli sa 07:04. Međutim, na servis kapitena Lazića, domaći prvi stižu do 8-og poena (08:07) i vođstva na menjanju strana. Kod rezultata 08:09, Užičani osvajaju servis i omogućavaju početni udarac Kljajiću. Mladi srednji bloker je sa 6 sjajnih servisa poremetio Lozničane i Užice je ostvarilo vrednu pobedu.

U narednom video zapisu je prikazan poslednji poen i najbolja akcija Užičana na utakmici.

 

 

U narednom kolu, ako sve bude u redu, Užice putuje u Bečej na megdan istoimenom domaćinu, a onda u Užice dolazi sjajna ekipa i lider prvenstva ekipa Mladenovca.

Podelite vesti!