Božić i Bjelica jači od Užičana

Božić i Bjelica jači od Užičana

Užice, dvorana Veliki park; Bez gledalaca;

Sudije: Velizar Lalević, Uroš Vukadinović (obojica Kraljevo);

 

UŽICE – MLADENOVAC 1:3 (22:25, 17:25, 25:23, 24:26) 88:99

 

Užice: Nenadić 18p, Lazić (kap) 16p, Radojičić 6p, Lekaj, Lekić 16p, Peković, Krstić 1p, Radmilac, Kljajić 4p, Kurćubić (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

Mladenovac: Lukić 16p, Vuković, Božić 12p, Bulić I 5p, Cekić 4p, Bjelica 13p, Glišić F, Brajović 9p, Bulić O (kap) 11p, Jovanović, Glišić M (lib);

 

Malo je nedostajalo Užičanima da osvajanjem četvrtog seta dodatno iznerviraju Bjelicu i ostale Beograđane iz Mladenovca. Nisu uspeli da hrabrost pretvore u odlučnost. Bjelica je to kaznio i preokrenuo rezultat od 24:23 do 24:26.

 

 

U prvom setu je bilo ubedljivih 12:07 za domaću ekipu, ali samopouzdanje se brzo istopilo (14:14). A onda su iskusni gosti rutinski set priveli kraju. Igrači gostujuće ekipe su veoma iskusni igrači, visoki, ali i malo zapuštenijeg fizičkog izgleda. Danas su pokazali Užičanima kako se iskustvo i predviđanje kretnji protivnika pretvara u rezultat. I to su verovatno pokazali i ostalim ekipama, jer imaju sve pobede u dosadašnjem toku ovog prilično neregularnog COVID prvenstva. U drugom setu su gosti od starta ubedljivo poveli i nepogrešivim napadom kroz sredinu osvojili drugi set.

Užičanima je dugo trebalo da shvate da protiv Mladenovčana može da se igra ravnopravno (cela 2 seta). Treći set su domaći odigrali borbenije i hrabrije i osvojili ga u neizvesnoj završnici. Sličnu priliku su imali i u četvrtom setu, ali su u završnici seta doneli nekoliko pogrešnih odluka, koje su ih odvele u poraz. A da su stigli do petog seta, pitanje je šta bi se desilo, jer se videlo da su odbojkaši Mladenovca u slabijoj fizičkoj formi. Bodovi su zasluženo otišli lideru, a domaćinu ostaje žal da su mogli da načnu lidera. Ali mogli su da načnu i Banat … A šta reći za Šumadiju i Topličke Vitezove… Oscilacije su odraz nestabilnog karaktera i neracionalnog odnosa prema igri. Ipak, igra je bila značajno disciplinovanija i borbenija nego u većini utakmica ove jeseni i to daje nadu da će u drugom delu prvenstva, koje počinje 16/17. januara 2021. godine, biti više pobeda za ekipu Užica.

 

Podelite vesti!