Vatromet odbojke u Vršcu… ali sva radost Banatu!

Vatromet odbojke u Vršcu… ali sva radost Banatu!

Vršac, sportska dvorana Milenijum; Bez gledalaca;

Sudije: Mirko Subašić (Novi Sad), Nikola Stojanović (Beograd);

 

BANAT – UŽICE 3:1 (23:25, 25:17, 27:25, 30:28) 105:95

 

Banat: Borovićanin 23p, Pavlović 5p, Jovanić, Zarić 7p, Mladenović 4p, Markov 16p, Medić (kap), Rajković 18p, Jovanović, Jocin, Savin (lib); trener Santrač;

Užice: Nenadić 11p, Polić, Lazić 19p, Radojičić 9p, Lekić 27p, Krstić 1p, Majkić, Andrić, Sredić, Kljajić 2p, Milojević (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

 

Odlična utakmica u Vršcu između starih rivala. Domaćin samouveren u skladu sa pozicijom na tabeli, a Užičani spremni za borbu do kraja. Igrom su gosti zaslužili bar bod, ali presudilo je iskustvo Vrščana, prevashodno Rajkovića.

Prvi set je nagoveštavao borben meč. Domaći su došli do 23:20 i, kad su svi pomislili da je 1:0 za Banat… nije tako mislio Krstić. Sjajnim servisima je omogućio svojim saigračima potpuni preokret – 23:25. Kao po običaju ove sezone, kad god Užičani osvoje set na razliku, sledeći set lako prepuste protivniku. Domaći igrači su  u drugom setu pojačali servis, Borovićanin se razigrao u napadu… i lako osvajaju set – 25:17.

Tek tada se rasplamsala borba. “Prštalo” je na obe strane. Na krilima Lekića i Lazića Užičani su stigli do 20:23 i… stali. Servisima Mladenovića i Rajkovića domaći su preokrenuli i osvojili set – 27:25. U četvrtom setu se nastavila izjednačena utakmica. Užičani su napravili rezultatski iskorak, vodili su 20:23, pa 21:24. Međutim, ruke Pavlovića i Rajkovića na servisu su bile veoma sigurne, a Užičani su na prijemu i u napadu u odlučujućim trenucima seta bili bez samopouzdanja i … epilog je poraz 1:3. Igrom su Užičani zaslužili više, ali zbog svojih odluka i dekoncentracije u ključnim trenucima – poraz je realan. Vrščani na ključnim pozicijama imaju iskusnije igrače i to iskustvo im je donelo 3 boda.

Užičanima predstoji dolazak Šumadije iz Aranđelovca u 7. kolu. Utakmica se igra u subotu 14. novembra 2020. godine u dvorani Veliki park sa početkom u 16,30 časova.

 

Podelite vesti!