Mandić ulovio Užičane

Mandić ulovio Užičane

Futog, Sportska dvorana Futog; Bez gledalaca;

Sudije: Jovan Jelisavac (Nova Pazova), Milica Kolarević (Stara Pazova);

 

FUTOG – UŽICE 3:2 (25:19, 21:25, 26:28, 25:19, 17:15) 114:106

 

Futog: Mandić 32p, Vidović, Stupar N, Malinić, Ljubičić, Ninić 12p, Kosić 1p, Vorkapić (kap) 10p, Dupljanin 12p, Ćurguz 3p, Stupar G 8p, Vorkapić L;

Užice: Nenadić 21p, Polić, Lazić (kap) 23p, Radojičić 5p, Lekaj, Lekić 26p, Krstić 3p, Radmilac, Sredić, Kljajić 5p, Kurćubić (lib), Milojević (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

 

Dogovor trenera Krsmanovića i Krstića uoči utakmice

 

U trećem međusobnom duelu od kada se takmiče u istom rangu Futožani su ostvarili i treću pobedu. Užičani su bili veoma blizu, imali su i meč loptu na 14:13 za Užice u petom setu, ali sjajni primač domaćih Mandić raspršio je nade gostiju da zabeleže drugu uzastopnu pobedu u prvenstvu.

Bila je to ravnopravna borba u kasno subotnje veče. Imali su i domaći i gosti i uspone i padove, i dobre i loše serije poena. Ali u odlučujućim poenima u setovima mnogo uspešniji su bili domaći igrači, a Užičani su tada pravili direktne greške. Da je Lazić bio odlučniji u napadu… da je Nenadić bio sigurniji u prijemu… da je Lekić imao malo više samopouzdanja… da je Krstić sigurnije organizovao napad… da je….da je… ali nije.

Kapiten Užica Nemanja Lazić je na kraju meča bio nezadovoljan propuštenom prilikom da se ostvari pobeda: “Igrali smo na mahove i napravili smo dosta grešaka. Ali borili smo se i stekli priliku da pobedimo. Međutim, platili smo danak neuigranosti i kasnog ulaženja u trenažni proces nekoliko igrača prve postave. Pred nama je još 20 kola i dosta izazova i siguran sam da ćemo dizati formu i igrati sve bolje.”

U sledećem kolu u Užice dolazi Vojvodina NS Seme 2 iz Novog Sada. To je juniorska ekipa višestrukog šampiona države. Utakmica je zakazana u dvorani Veliki park u nedelju 18. oktobra 2020. godine u 19 časova. Ukoliko zbog obaveza juniorske reprezentacije Srbije utakmica bude otkazana, odigraće se u sredu ili četvrtak posle tog vikenda u popodnevnim časovima.

Užičani u Futogu

Podelite vesti!