Eksplozija želje i snage!

Eksplozija želje i snage!

Prokuplje, Sportska dvorana “Dr Zoran Đinđić”; Bez gledalaca;

Sudije: Mario Đorđević, Nemanja Ristić (obojica Niš);

 

TOPLIČANIN – UŽICE 0:3 (23:25, 19:25, 24:26) 66:76

 

Topličanin: Bečejski, Mladenović (kap), Đurić 2p, Jovanović 13p, Ivanović 5p, Miljković 16p, Kovačević, Stamenković 9p, Milenković 3p, Danković (lib); treneri Marković i Ristić I;

Užice: Nenadić 13p, Lazić (kap) 8p, Radojičić 4p, Lekić 22p, Krstić 4p, Kljajić 2p, Kurćubić (lib); treneri Krsmanović i Bogosavljević;

 

Radost pobedničke ekipe na kraju utakmice u Prokuplju

 

Teško je poverovati da je ista postava užičke ekipe igrala i u Futogu i Užicu protiv Vojvodine, i u Prokuplju. Zato ova fotografija radosti Užičana na kraju utakmice protiv odlične ekipe Topličanina jasno pokazuje ogromnu energiju i samopouzdanje gostujućih igrača. Rezultat ove želje i ekipnog duha je ubedljiva pobeda.

Već u prvom setu se razvila velika borba. Sa jedne strane su se raspucali pod komandom Đurića Jovanović i Miljković, a sa druge strane je Krstić razigravao Lekića i Nenadića. U toj izjednačenoj borbi Užičani su napravili manje grešaka, odvojili se na 21:24 i završili set sa 23:25. U drugom setu su gosti pojačali servis i od starta se rezultatski odvojili od domaćina i početnu razliku u poenima sačuvali do kraja seta (19:25). Treći set su momci iz Prokuplja  odlično započeli, napravili razliku od 4-5 poena i mirisalo je na četvrti set. Međutim, od 18:14 za Topličanin, Užičani su dodali gas, a domaći igrači su počeli da greše. Bilo je i 23:21 za Topličanin, ali tad je na scenu stupio Kljajić sa dve uhvaćene lopte u zoni 3 i sa poenom iz bloka na 24:24. Na meč lopti je teško napisati šta se sve desilo. Svakako je primač servisa domaćih Stamenković pogrešio i olakšao Užičanima bitku za poslednji poen (24:26).

Pitanje za trenere Užica je kako zadržati nivo igre iz Prokuplja, pojačati koncentraciju i smanjiti greške. Odgovor će dati utakmica 5. kola Užice – Kosovska Mitrovica, koja se igra u nedelju 01. novembra 2020. godine u dvorani Veliki park sa početkom u 19 časova.

 

 

 

Podelite vesti!