Vraćamo se odbojci!

Vraćamo se odbojci!

Početak priprema za sezonu 2020/21 za seniore Odbojkaškog kluba “UŽICE” je zakazan za ponedeljak 10. avgust 2020. godine. Ulazak u sezonu počinje sastankom u Velikom parku u 19,30 časova. Sastanak je obavezan za sve igrače koji su bili licencirani u prošlogodišnjoj prvobeligaškoj sezoni.

Predsednik Kluba Slobodan Bogosavljević je najavio velike obaveze Kluba u nastupajućoj sezoni: “Ulazimo u sezonu punu nepoznanica i sa nesigurnim kalendarom. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, kojoj se ne vidi kraj, biće ograničenja u trenažnom procesu, ali i u takmičarskom delu. Sigurno je da ćemo se osloniti uglavnom na “domaći” kadar, jer tu ima potencijala za borbu za prvo mesto u Prvoj B ligi Srbije. Ako neko od predviđenih igrača ne bude sa nama, prazno mesto u postavi ćemo popuniti kvalitenim igračem iz drugih gradova. Maksimalnu pažnju ćemo posvetiti našim mladim momcima koji budu redovno i kvalitetno trenirali. Šansu će dobiti generacija u kojoj prednjače Polić, Peković, Sredić i Majkić, ali dosta očekujemo i od mlađanih Cvetkovića, Burzanovića, Radojevića, Daničića, Grbića i drugih.

Ono po čemu je OK “Užice” poznato u prethodnom periodu je rad sa mlađim kategorijama, ali od pre dve sezone i rad sa devojčicama. Naš klub daje šansu svakom mladom članu da se izbori za takmičenje, da bude član takmičarske selekcije. Za ovu sezonu smo prijavili takmičenje u kadetskoj, pionirskoj i predpionirskoj kategoriji i u muškoj, i u ženskoj konkurenciji. Želimo i dalje da oslonac naše seniorske ekipe budu “naša deca”, ali isto tako želimo da oformimo u skorijoj budućnosti žensku seniorsku ekipu sastavljenu od prevashodno devojaka iz naše škole odbojke. To nam je prioritet u sledećoj sezoni. Očekujemo da u narednoj sezoni  zablistaju Maksimović, Rajović, Ćirović, Kljajić, Lazić, ali i mlađane Pejić, Ćosić, Spasojević, Filipović, Stevanović, Tadić i druge.

Jedino čega se plašim je neizvesna zdravstvena situacija, koja će usloviti ograničenja u vezi sa korišćenjem školskih dvorana za treninge. Ove vanredne mere su jasno pokazale koliko ima problema grad Užice sa uslovnim dvoranama za rad klubova. Ukoliko školske sale ne budu otvorene za sportske klubove, deca će se bez problema vratiti telefonima, igricama, društvenim mrežama, a fizički i zdravstveni psihofizički razvoj svakog deteta pojedinačno i društva u celini će biti zapostavljen. Postaćemo društvo sa slabim imunitetom. Na kraju, postavljam pitanje da li je veći rizik za društvenu zajednicu izlaganje rizicima virusa COVID-19 uz poštovanje preporučenih bezbedonosnih mera ili potpuno socijalno, fizičko distanciranje koje uslovljava fizičke, psihičke, socijalne i razvojne probleme? Da li se naše društvo u budućnosti može izboriti sa problemima koje ćemo napraviti ukoliko ne uspostavimo mere za koliko toliko normalan život u vreme koronavirusa?”

Podelite vesti!