Završena takmičenja za sezonu 2019/20 u prva tri ranga u organizaciji OSS!

Završena takmičenja za sezonu 2019/20 u prva tri ranga u organizaciji OSS!

Odlukom Izvršnog odbora OSS, Predsedništva OSS i Direktora takmičenja OSS prekinuta su i okončana za takmičarsku 2019/20 godinu odbojkaška takmičenja u prva tri ranga takmičenja.

Sve lige ispod Superlige, koja je zadržala 10 učesnika, su proširene na 12 učesnika, kako bi se amortizovala Odluka o prekidanju i okončavanju prvenstva.

Prva B liga je okončana posle 16 kola i OK “Borac” iz Paraćina je proglašen prvakom Prve B lige za takmičarsku 2019/20 godinu. OK “Užice” je osvojio osmo mesto na tabeli.

Odlukom zvaničnih organa OSS pravo da u narednoj godini igraju u višem rangu (Prva liga) stekle su tri prvoplasirane ekipe OK “Borac” iz Paraćina, OK “Dubočica” iz Leskovca i OK “Karađorđe” iz Topole. Iz Prve lige je ispala poslednjeplasirana ekipa OK “Mladenovac”. Iz drugih liga su kao pobednici stekli pravo da u narednoj sezoni učestvuju u Prvoj B ligi OK “Toplički Vitezovi” iz Kuršumlije, OK “Bukovica Putevi” iz Ivanjice, OK “Šumadija” iz Aranđelovca i OK “Bečej”.

Ukoliko se sve ekipe prijave za takmičenje u sezoni 2020/21, liga će imati sledeće učesnike:

OK “Mladenovac”

OK “Banat” Vršac

OK “Futog”

OK “Kosovska Mitrovica”

OK “Topličanin” Prokuplje

OK “Užice”

OK “Loznica”

OK “Bavanište”

OK “Toplički Vitezovi” Kuršumlija

OK “Bukovica Putevi” Ivanjica

OK “Šumadija” Aranđelovac

OK “Bečej”

 

Sa nestrpljenjem se očekuju usvajanja kalendara takmičenja i propozicija za narednu sezonu. Dobili smo ligu sa većim brojem učesnika. Igraće se 22 kola umesto ovogodišnjih 18. Uskoro ćemo saznati i kakve će mogućnosti biti za ulazak u viši rang, ali i za ispadanje (koliko ulazi, a koliko ispada na kraju takmičenja).

Muški seniorski pogon je trenutno “zvezda vodilja” za ostale sekcije u OK “Užice”, ali to je samo jedna sekcija u klubu, koji ima muške mlađe kategorije i ženske mlađe kategorije.

Naš glavni zadatak u ovom trenutku je da što pre stvorimo uslove za otpočinjanje trenažnog procesa u svim kategorijama. Vlada Republike Srbije je izdala instrukcije za bavljenje sportom u vreme vanrednih okolnosti i OK “Užice” čini sve što je u njegovoj moći da trenažni proces počne u što kraćem roku.

 

 

Podelite vesti!