Sjajan kraj turbulentnog jesenjeg dela prvenstva!

Sjajan kraj turbulentnog jesenjeg dela prvenstva!

Loznica, Sportski centar Lagator; Gledalaca: 40;

Sudije: Lazar Mitrović (Stara Pazova), Stefan Vasiljević (Beograd);

 

LOZNICA – UŽICE 0:3 (13:25, 19:25, 17:25) 49:75

 

Loznica: Karišik 4p, Trivunčić 4p, Micić, Boškočević (kap) 5p, Basta 12p, Trifunović 3p, Burić 2p, Sretenović, Jovanović 1p, Antonić (lib); trener Sretenović;

Užice: Nenadić 7p, Kurćubić, Radojičić 5p, Ćirković (lib), Kostić, Jezdimirović 2p, Lekić 21p, Ignjatović 9p, Kljajić, Dabić; treneri Bogosavljević i Krsmanović;

 

Ekipe Loznice i Užica spremne za početak utakmice

 

Užičani su drugu utakmicu zaredom odigrali u kompletnom sastavu i ostvarili drugu uzastopnu pobedu. Stabilnost u igri Užičana održavao je odlični primački trio. Danas je i servis bio ubojito oružje. Naročito su se istakli Nenadić, Ignjatović i Radojičić, koji su pomerili prijem Loznice od mreže i isključili visoke srednje blokere domaćih iz napada.

 

Odlični Radojičić na servisu

 

Užički odbojkaši nisu sve vreme igrali odlično. Imali su pad početkom drugog seta, kad su Lozničani poveli 7:1, ali su strpljivom igrom stigli do prvog vođstva u drugom setu 16:17 i posle toga lako rešili i ovaj set u svoju korist.

Ekipa Užica je danas disciplinovano koristila probleme Loznice na prijemu servisa, kao i u distribuciji lopti. U odnosu na prethodno kolo, u dobrom ritmu su bili Jezdimirović i Lekić, tako da je utakmica završena za 70 minuta.

Ovom pobedom je ekipa Užica završila jesenji deo prvenstva na sedmom mestu. Ostvarene su 3 pobede i 6 poraza; osvojeno je 11, a izgubljeno 20 setova. Nije dobro da ekipa ovog kvaliteta ima ovako negativan skor. Zato bi bilo dobro da Užice što više utakmica u prolećnom delu prvenstva odigra u kompletnom sastavu. Dobro je što od opasne zone za ispadanje (deveto i deseto mesto) ekipa Užica ima dve pobede više.

Drugi deo prvenstva Prve B lige počinje za vikend 25/26. januara 2020. godine. U Užice dolazi ekipa Banata iz Vršca.

 

Podelite vesti!