Mukom izvojevana pobeda

Mukom izvojevana pobeda

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 200;

Sudije: Predrag Spasić (Kg), Dušan Perić (Pn);

 

UŽICE – BAVANIŠTE 3:2 (25:14, 25:21, 18:25, 17:25, 17:15) 102:100

 

Užičani su se danas izborili za pobedu zlata vrednu u utakmici koja je trajala 123 minuta. Usponi i padovi, disciplina i haos, mirnoća i nervoza, koncentracija i odsustvo, izgaranje i flegmatičnost…. Sve to je videlo oko 200 gledalaca, koji su došli da podrže Užičane u borbi za drugu pobedu u prvenstvu Prve B lige. Predvođeni Banetom Nenadićem, domaći su ipak ostvarili pobedu i pobegli sa devetog na osmo mesto na tabeli.

 

 

Počelo je furiozno za Užice. Primačka dijagonala je funkcionisala odlično. Ali kako je utakmica odmicala, gosti su počeli da sve bolje igraju. Igra Užičana je počela da se raspada. Kad se okrenuo rezultat, deo igrača prve postave je nepovratno izgubio samopouzdanje. Delovalo je kao da 4 igrača Užica igra protiv 8 igrača Bavaništa. A kada su i sudije pogubile konce po pitanju discipline aktera, primenjujući sankcije na osnovu ličnih kompleksa i jasno izraženih frustracija, vrag je odneo šalu.

 

 

Peti set je bio pun preokreta, neshvatljivih grešaka i predivnih dugih poena. Dobro je što je dežurni lekar bio kardiolog dr. Branko Tomić, koji na sreću nije imao posla. Nošeni sjajnom podrškom sa tribina, Užičani su se trgli, prikupili dodatnu snagu, prokopali tunel i, na krilima Baneta Nenadića, izleteli iz kanala i ostvarili drugu pobedu u prvenstvu.

 

 

Utisak je da ni Užice ni Bavanište ne zaslužuju borbu za opstanak na osnovu današnje utakmice. Verovatno bi tako i bilo kad bi i jedna i druga ekipa igrale sve utakmice u ovom sastavu. Utisak je da su gledaoci prezadovoljni, jer su prisustvovali retko uzbudljivoj utakmici. Ali je i utisak da ovi rivali i ovi gledaoci ne zaslužuju dekoncentrisano i neujednačeno suđenje. To je ipak problem njihove strukovne organizacije. Problem Odbojkaškog kluba “Užice” je kako da vrati svoje momke, koji redovno treniraju, u postavu svoje ekipe, odnosno kako da izađu iz postave protivničke ekipe… Prilika za to je narednog vikenda, kada Užičani gostuju Loznici u okviru devetog kola Prve B lige.

 

Podelite vesti!