Snaga je naša planinska reka, nju neće nigde ustaviti niko!

Snaga je naša planinska reka, nju neće nigde ustaviti niko!

Požarevac, Sala Ekonomsko-trgovinske škole;

Sudije: Bojana Živković, Dragan Papović (oboje Požarevac);

 

MLADI RADNIK – UŽICE 2:3 (25:17, 22:25, 25:17, 21:25, 11:15) 104:99

 

Mladi radnik: Kljajić, Antić 2p, Lečić 9p, Ubiparip U (kap) 15p, Stević 7p, Keita 26p, Pajkić 13p, Lazarević, Vasiljević, Popović, Ubiparip D (lib); trener Blagojević;

Užice: Lekić (kap) 33p, Derikonjić 4p, Radojičić 6p, Elezović 10p, Krstić 6p, Kljajić, Milojević (lib), Đenić, Veljašević 7p; treneri Avramović i Krsmanović;

 

OK Užice – “S namerom dođosmo u Požarevac!”

 

Retko se dešava da ekipa iz treće lige savlada ekipu iz prve lige. Još ređe ako se igra na terenu favorita i ako sude sudije iz njihovog grada. Ali “boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka”!

Požarevljane je predvodio ogromni Noumori Keita, koji je juče u seniorskom polufinalu spakovao šampionu Vojvodini 23 poena. Danas je Užičanima spakovao 26 poena. Šteta je što nije igrao prvi dizač Mladog radnika Aleksa Batak, ali tu su bili Uroš Ubiparip, Marko Lečić, Lazar Stević i Milan Pajkić, članovi seniorskog tima Mladog radnika.

Užičani su danas bili savršen orkestar, kojim je dirigovao fenomenalni Uroš Krstić. Koliko je libero bitan u ekipi vidi se kad igra Serđo u Brazilu ili Grebenjikov u Francuskoj. Užički Serđo – Ljubiša Milojević je bio sjajan. Zapamtiće Požarevljani Veljka Lekića. Sala Ekonomsko trgovačke škole je odzvanjala od njegovih ubojitih smečeva, a spakovao je 30 poena iz napada. Srednji blokeri Elezović i Derikonjić su se sjajno nosili sa Požarevljanima, a takođe i primači Veljašević i Radojičić. Užičani su se drznuli protiv favorita i to im se isplatilo. Napadački servis, pogotovo Krstića, Lekića i Elezovića, je potpuno destabilizovao igru domaćina.

Ovo je bila baražna utakmica za odlazak na završni turnir Prvenstva Srbije za juniore, među 8 najboljih juniorskih ekipa u državi. Nije bilo popravnog. Ulog je bio veliki i veća želja Užičana je došla do izražaja. Pomeraju se granice igre i vere u svoje mogućnosti. Raste i motivacija za rad na treningu. Treba proveriti dokle može da ide planinska reka!

Podelite vesti!