Pejčić odnese sva tri boda u Leskovac!

Pejčić odnese sva tri boda u Leskovac!

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 200;

Sudije: Natalija Todorović, Vanja Bjelogravić (obe Beograd);

 

UŽICE – DUBOČICA 1:3 (15:25, 19:25, 25:15, 25:27) 84:92

 

Užice: Lekić 19p, Kurćubić (lib), Ćirković (lib), Nenadić 11p, Ignjatović 9p, Lazić (kap) 8p, Radojičić 3p, Krstić 5p, Lekaj, Kljajić, Đenić, Veljašević; treneri Bogosavljević i Krsmanović;

Dubočica: Borovićanin 9p, Pejčić 1p, Petković (kap) 3p, Radisavljević 10p, Kosović 2p, Kočanović 22p, Rajković 11p, Pešić, Ilić 2p, Kostadinović (lib); trener Nikolić;

 

Lider je pokazao svoje kvalitete u Užicu i zasluženo uzeo sva tri boda, koja ga održavaju na prvom mestu Prve B lige 6 kola pre kraja. U prva dva seta igrali su agresivno i nisu dozvolili Užičanima ni da se približe rezultatskom egalu. Najbolji igrači Užica Lazić i Nenadić nisu dobro ušli u utakmicu i za 45 minuta bilo je već 2:0 za Dubočicu.

Navijači domaće ekipe su osetili da je potrebna podrška užičkoj ekipi (100 % užički) protiv “legije stranaca” u dresu leskovačke ekipe. Na krilima navijača i sjajnog servisa Krstića  treći set počinje sa 8:0 za Užice. Leskovčani fizički padaju i počinju da greše. Nenadić i Ćirković podižu svoju igru. U transu Užičani osvajaju treći set posle 24 minuta.

Užička bajka se nastavlja i u četvrtom setu. Krstić svojim servis-projektilima obezbeđuje vođstvo od 7:0. Oko 200 navijača u Velikom parku je navijalo kao da je bila puna hala. Međutim, leskovačku “legiju stranaca” budi dizač Pejčić. Iskusno, mirno, pravovremeno upošljava Kočanovića, Rajkovića i Kosovića i… već je 13:13. Od tada je odigrano nekoliko sjajnih dugih poena. Igralo se muški. Počela je i igra nerava u rezultatskoj klackalici. Naravno da su iskusniji bili igrači Dubočice. U “koaliciji” sa prvim sudijom isprovocirali su Nenadića koji dobija crveni karton. Želja užičkih igrača da igraju i peti set je bila velika. Ali popustila je disciplina u igri. Igrali su sjajno, pa su početnički grešili. I tako ceo četvrti set. U rezultatskoj klackalici set i meč je završen neshvatljivom greškom večeras odličnog Krstića. Međutim, navijači Užica su bili zadovoljni otporom koji je pružen favoritu i lideru Prve B lige i nagradili su svoje ljubimce, ali i sjajne goste dugim aplauzom. Odavno se u Užicu nije gledala dobra muška odbojka.

“Mi smo zadovoljni što smo došli u poziciju da igramo protiv ovako dobre ekipe i ovako dobrih igrača. Obzirom da mi gradimo nivo naših igrača, to nije moguće bez ovakvih utakmica. Iz pobeda učimo, ali i iz poraza. Dosta toga još treba da usvojimo, prevashodno kad je u pitanju disciplina u igri kako bismo dobili stabilnost. Velika želja je neophodna i imamo je, ali potpuno haotično reagujemo na sudijske greške i protivničke provokacije. Dovođenje ekipe iz haosa u red našu ekipu uvek košta nekoliko poena. Međutim, pokazali smo u niz akcija i poena da dobro treniramo, da momci napreduju i to nam daje veru u bolje sutra ove ekipe”, rekao je na kraju utakmice trener Vladimir krsmanović.

Posle 16-og kola Dubočica je prva, a Užice treće na tabeli. U sledećem kolu Užičani putuju u Kuršumliju gde gostuju ekipi Topličkih Vitezova.

 

Podelite vesti!