Paraćinci odneše slađi deo kolača

Paraćinci odneše slađi deo kolača

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 189;

Sudije: Mirjana Mitrović (Kosjerić), Nikola Jakovljević (Valjevo); delegat Branko Vojvodić (Beograd);

 

UŽICE – BORAC 2:3 (25:17, 23:25, 25:22, 13:25, 12:15) 98:104

 

Užice: Lekić 30p, Kurćubić (lib), Ćirković (lib), Derikonjić, Ignjatović 13p, Lazić (kap) 9p, Radojičić 5p, Krstić 6p, lekaj, Kljajić, Čolić, Đenić, Veljašević 4p; treneri Bogosavljević i Krsmanović;

Borac: Marinković 34p, Janković, Živanović 9p, Živković 3p, Nikolić, Sklepić 14p, Momirović 1p, Perić (kap) 6p, Petrović T, Petrović D 12p, Đurić, Đorđević (lib), Simić (lib); trener Jovanović;

 

Ledena dvorana Veliki park

 

Surova je ovogodišnja Prva B liga. Pet klubova ispada iz Prve B lige zbog reorganizacije takmičenja. Svaki bod je značajan, svaka pobeda je dragocena. Otuda velika radost Paraćinaca posle osvojenog petnaestog poena u petom setu.

 

Dogovor Užičana uoči početka utakmice

 

Redosled na tabeli bi rekao da su Užičani bili veliki favoriti u ovoj utakmici. Međutim, danas su domaći nastupili oslabljeni, bez odsutnih Nenadića i Elezovića i sa rovitim kapitenom Lazićem. Prosek godina prve postave Borca je 26, a prve postave Užica 21. Veljašević nikada nije bio u prvoj postavi Užica. I tako možemo nabrajati još… Kadrovski problemi ekipe Užica su omogućili rezervistima da iskažu svoje kvalitete, želje i ambicije, da pokažu svoje mogućnosti, da prelome svoje strahove i stresove.

 

Detalj sa utakmice

 

Ali činjenica je da su odbojkaši Borca zasluženo pobedili, da su bili hrabriji i strpljiviji. Da su mogli i Užičani da pobede – mogli su. Donošenje odluka u napadu i odbrani mladih Užičana posle dvadesetog poena u setu ili posle desetog poena u petom setu je plod neiskustva i nesigurnosti. Paraćinci su tačno znali šta treba da rade u tim trenucima i zato su zasluženo pobedili i odneli 2 boda u Paraćin.

U narednom 19. kolu Prve B lige Užičani gostuju u Kleku protiv četvrtoplasirane ekipe Klek Srbijašume. Utakmica se igra u subotu 02. marta 2019. godine sa početkom u 19 časova.

Podelite vesti!