Zaječarci lako preplivali Đetinju

Zaječarci lako preplivali Đetinju

Užice, Dvorana Veliki park; Gledalaca: 200;

Sudije: Mirjana Mitrović (Kosjerić), Nemanja Petrović (Kraljevo); Delegat Goran Veljović (Kraljevo);

 

UŽICE – TIMOK 1:3 (25:19, 23:25, 23:25, 24:26) 95:95

 

Užice: Lekić 15p, Kurćubić (lib), Ćirković (lib). Nenadić 16p, Ignjatović 7p, Lazić (kap) 18p, Elezović 6p, Krstić 2p, Kostić, Lekaj, Kljajić, Đenić, Veljašević; treneri Bogosavljević i Krsmanović;

Timok: Janković, Vučković (kap), Sokolović B 25p, Miladinov 5p, Živadinović 15p, Milanović 6p, Jovanović 4p, Sokolović 4p, Miletić (lib);

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ako kaniš pobediti, ne smeš izgubiti” – poznata je misao Grunfa iz legendarnog stripa Alan Ford.

Užičanima je pobeda bila potrebna da overe dobro odigran jesenji deo prvenstva, a Zaječarcima je pobeda bila neophodna za samopotvrđivanje i za naplatu dosta nepravedno izgubljenih setova u Prvoj B ligi. Tabela je jasno upućivala da je Užice favorit. Govor tela igrača, borbenost i želja na utakmici su upućivali da je Timok iznad Užica na tabeli.

Gostujući igrači su bili bolji u bloku i u polju i sjajno su bili vođeni od strane dizača Miladinova. Pokazali su želju i upornost. Bolje su predviđali akcije Užica i stalno su bili za korak ispred užičkih igrača.

 

Detalj sa utakmice

 

Užičani su izašli na teren i očekivali da se gosti, u skladu sa pozicijom na tabeli, sami predaju. Individualne akcije Lazića, Nenadića, mlađanog Elezovića nisu bile dovoljne danas da se savlada Timok.

” Ko izgubi dobitak, dobije gubitak” – rekao bi Grunf iz Alan Forda.

 

Kapiten Užica Nemanja Lazić

 

“Željno smo očekivali pauzu u prventvu, ali bili smo ubeđeni da ćemo na odmor otići sa 10 pobeda. Zaječarci su nam “lupili šamar” za otrežnjenje. Dosta setova u jesenjem delu smo dobili na individualni kvalitet pojedinih igrača. Danas to nije bilo moguće protiv raspoloženih igrača Timoka” – rekao je posle utakmice neraspoloženi trener Krsmanović. “Pauzu ćemo iskoristiti da unapredimo igru ekipe, da pojedinačne kvalitete ukomponujemo u disciplinovaniju celinu. Predstoji nam i dalje borba za opstanak u ligi, iako smo u dobroj poziciji. Ispada 5 ekipa na kraju lige, tako da teoretski nismo obezbedili opstanak. Bez obzira na to što smo posle 14 kola na trećem mestu iza Dubočice i Metalca.”

I pored poraza Užice je zadržalo treće mesto na tabeli sa 9 pobeda i 5 poraza i osvojenih 26 bodova (set količnik 34:24).

Pauza u prvenstvu traje do 01/03. februara 2019. godine, kada se igra 15. kolo. Užičani u 15-om kolu gostuju u Sremskoj Mitrovici protiv desetoplasirane ekipe u prvenstvu Srem Eaton, koja je značajno podigla formu u poslednjih 5 kola.

Podelite vesti!