Užičani prosuše skoro punu kofu mleka …

Užičani prosuše skoro punu kofu mleka …

Gornji Milanovac, SH “Breza”; Gledalaca: 200;

Sudije: Bojana Živković (Požarevac), Jovan Glišić (Mladenovac); Delegat: Aleksandar Glišić (Mladenovac);

 

METALAC TAKOVO – UŽICE 3:2 (21:25, 23:25, 25:22, 25:16, 15:11) 109:99

 

Metalac Takovo: Ćosović, Ivanković 14p, Jestrović 14p, Gavrilović (kap) 30p, Lukić 4p, Matić 2p, Ćosić, Đurović 5p, Rakić 1p, Milinković, Filipović, Petrović (lib); trener Ignjatović;

Užice: Lekić 9p, Kurćubić (lib), Ćirković (lib), Nenadić 16p, Ignjatović 14p, Lazić (kap) 20p, Radojičić 7p, Krstić 3p, Kostić, Lekaj 2p, Kljajić, Đenić, Veljašević; treneri Bogosavljević i Krsmanović;

 

Svi uslovi su bili ispunjeni za sjajnu utakmicu: odlična dvorana, dve veoma dobre i raspoložene ekipe, dosta gledalaca… Borba starih rivala trajala je 136 minuta i … lider Prve B lige je odoleo borbenim Užičanima. Čini se da večerašnjoj sjajnoj utakmici jedino nisu dorasla zvanična lica – sudije i delegat.

“Ne može se reći da su tendenciozno pomagali domaćoj ekipi, ali svojim nesigurnim i dekoncentrisanim odlukama znatno više su oštetili našu ekipu. Neujednačen kriterijum zadržanih lopti, veliki broj grešaka unutra-aut, nedosuđeni auti van antene, nedosuđeni dodiri mreže i… neverovatno čudne odluke u vezi sankcija za nesportsko ponašanje. Čak je i delegat (inače brat drugog sudije) vrlo aktivno učestvovao u donošenju sudijskih odluka. Ali, sudije i delegat se moraju nositi sa svojim demonima i oni su problem svoje strukovne organizacije. Mi se moramo boriti sa svojim greškama, sa svojim nesigurnostima, sa svojim odlukama… Ono što me veoma raduje je izvanredna disciplinovana igra u prva dva seta. U ova dva seta smo značajno pomerili granice i bili smo dominantni protiv odlične ekipe. Ali ono što me najviše brine je pad koncentracije krajem trećeg seta, koji se već dešavao i danas se ponovo desio. Mi smo danas pokazali da Metalac nije tako dominantna ekipa kao što tabela pokazuje, ali naš trud nije nagrađen pobedom. Nadam se da će naši igrači pojačati rad na treningu, kako bismo izvukli što više bodova u poslednja tri kola kalendarske 2018. godine i tako opuštenije ušli u prolećni deo sezone” – izjavio je posle utakmice vidno neraspoloženi trener Užica Bogosavljević.

Prva dva seta svi igrači Užica su odigrali odlično. U trećem setu su domaći vodili 20:15. Ulazak Stefana Lekaja na servis je podigao energiju užičke ekipe i doneo preokret (20:20). Međutim, tada su greške vezali Lekić, Nenadić i Ignjatović i … treći set je pripao domaćinu. Posle ovog izgubljenog seta sve se okrenulo na stranu domaćina. Dosta su igračima Metalac Takova pomogli Užičani svojim greškama, ali i nesigurna i dekoncentrisana zvanična lica. Iskusna ekipa je poklone oberučke prihvatala i kažnjavala sve greške gostiju.

Milanovčani mogu da budu zadovoljni konačnim ishodom utakmice, a Užičani imaju za čime da žale. Posle ove utakmice Metalac Takovo je zadržao čelnu poziciju na tabeli Prve B lige sa maksimalnim učinkom, a Užice je treće sa 7 pobeda i 4 poraza.

U 12. kolu u Užice dolazi Banat iz Vršca. Utakmica se igra u subotu 08. decembra 2018. godine, sa početkom u 17 časova.

Podelite vesti!