Pobeda vrednija od svega!

Pobeda vrednija od svega!

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 120;

Sudije: Vladimir Jokanović (Kraljevo), Nikola Jakovljević (Valjevo);

 

UŽICE – KLEK SRBIJAŠUME 3:2 (25:19, 25:13, 23:25, 18:25, 15:09) 106:91

 

Užice: Lekić 27p, Kurćubić (lib), Ćirković (lib), Nenadić 13p, Ignjatović 15p, Lazić (kap) 19p, Radojičić 2p, Elezović 1p, Krstić 3p, Kostić, Lekaj 2p, Kljajić, Đenić; treneri Bogosavljević i Krsmanović;

Klek Srbijašume: Janjić (lib), Šušić, Ateljević (kap) 15p, Grče 5p, Šimon, Tanović 3p, Rajlić 2p, Salatić, Mihajlović, Đukanović 11p, Petrović (lib), Providžalo 8p, Slavnić, Kisić 7p;

 

Pozdrav ekipa na početku utakmice

 

Ko bi igrao u Prvoj B ligi 5 setova da nema Odbojkaškog kluba “Užice”? Sjajno je što su u sve 3 utakmice, koje su Užičani odigrali 5 setova, ostvarene pobede, ali su na neki način i izgubljena 3 boda koja mogu da budu važna u borbi za opstanak. A ove godine je sistem takmičenja takav da 5 ekipa od 12 ispada iz Prve B lige. Trenutno je ekipa Užica, posle 8 kola, treća na tabeli sa 6 pobeda i 2 poraza, ali liga je toliko izjednačena da nije velika razlika između trećeg i devetog mesta na tabeli ni u bodovima, ni u pobedama.

 

Detalj sa utakmice

 

A na utakmici… Prva dva seta su Užičani odigrali odlično, sa malo padova, stabilno i sa puno samopouzdanja. I kao da su imali toliko snage. Od trećeg seta Ateljević i družina preuzimaju kontrolu, a domaći igrači se ne mogu prepoznati. Kao da je druga ekipa na terenu, a ne Užice iz prva dva seta.U trećem setu su Klečani vodili sve vreme, Užičani su stizali tokom celog seta prednost Kleka, ali Ateljević je pokazao svoju klasu i nije dozvolio da se utakmica završi u 3 seta. Rulet petog seta je pripao domaćinu 15:9, tako da su Užičani posle 123 minuta borbe pobedom razgalili verne navijače, koji su posle izgubljenog četvrtog seta strepeli za konačan ishod.

 

Priprema Užičana za peti set

 

Na kraju utakmice nervozni trener Bogosavljević je izjavio: “Izvukli smo se i treći put ove sezone u petom setu. Mlada smo ekipa i, pre svega, neiskusna. Osim nosilaca igre Lazića i Nenadića, kao i Ćirkovića i Ignjatovića, u postavi su srednjoškolci. Danas je svoj debi na mestu srednjeg blokera imao i petnaestogodišnji Elezović, koji odbojku trenira tek nešto više od godinu dana. To je naš zalog za budućnost. Imamo svo strpljenje ovog sveta za naše mlade momke, jer su redovni na treninzima i vredno rade. Pojačaćemo rad na treningu i, siguran sam, produžićemo deonice tečne igre a smanjiti padove koncentracije.”

U narednom kolu Užice gostuje Jagodini – još jednoj iskusnoj ekipi, koja je prošle godine igrala u višem rangu. Utakmica se igra u nedelju 18. novembra u Jagodini u sportskoj sali JASSA sa početkom u 13 časova.

 

 

Podelite vesti!