Odlična igra Užičana protiv borbenih igrača Bavaništa!

Odlična igra Užičana protiv borbenih igrača Bavaništa!

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 110;

Sudije: Predrag Spasić (Kg), Nemanja Petrović (Kv);

 

UŽICE – BAVANIŠTE 3:1 (25:15, 24:26, 25:23, 25:20) 99:84

 

Užice: Lekić 26p, Kurćubić (lib), Ćirković (lib), Nenadić 13p, Ignjatović 10p, Lazić (kap) 21p, Radojičić, Elezović 2p, Krstić 3p, Kostić, Lekaj, Kljajić, Đenić, Veljašević; treneri Bogosavljević i Krsmanović;

Bavanište: Bojović (kap) 9p, Jovanović 5p, Vladisavljev 12p, Stevanović, Savin, Tomanić 8p, Veličković 6p, Simić 14p, Rakita 1p, Saravolac, Pančić (lib), Kitanović (lib); trener Rakočević;

 

OK “UŽICE”

 

Ekipa Užica je napokon nastupila kompletna, ali sa još uvek rovitim Ignjatovićem i Radojičićem. U goste Užičanima je došla kompletna i odlična ekipa Bavaništa. Bili su svi uslovi za sjajnu utakmicu i … bila je sjajna utakmica… najbolja ove sezone u Užicu. Šteta što nije bilo više gledalaca.

 

Akteri spremni za utakmicu

Dobro raspoloženje domaćina uoči početka utakmice

 

 

 

 

 

 

 

 

U prvom setu su obe ekipe ušle uzdržano do rezultata 7:7, kada je na servis došao primač servisa Užica Nenadić. Preciznim servisima je potpuno poremetio prijem servisa igrača gostiju Veličkovića. Ekipa Užica je dobro pratila energiju Nenadića na servisu i ubrzo je rezultat bio 14:7 za Užice. Do kraja seta domaći su ljubomorno čuvali prednost i malo je uvećali (25:15).

 

Detalj iz ugla srednjeg blokera Radojičića na klupi za rezervne igrače

 

Drugi set je bio veoma izjednačen. Užičani su uglavnom vodili i tek na servis Ignjatovića stekli značajniju prednost 22:18 i… stali. Uvukla se nesigurnost u prijem servisa, organizaciju napada i napad igrača Užica. Za to su najviše bili zaslužni igrači Bavaništa, jer su tada donosili sjajne odluke za svoju ekipu. Za Užičane je to bila preslikana situacija iz utakmice prethodnog kola u Jagodini. Preslikao se i ishod… Drugi set je izgubljen 24:26.

 

Napad najboljeg poentera na utakmici Lekića iz zone 4

 

Osokoljeni pozitivnim rezultatom u drugom setu, gosti su odlično ušli u treći set. Međutim, borba se rasplamsala. I domaći igrači su podigli nivo igre. Posle rezultatske klackalice do 20:20, prvo su domaći poveli 22:20, pa Bavanište 23:22. Na 23:23 na servis dolazi petnaestogodišnji srednji bloker Užica Danilo Elezović i sa dva efektna servisa pomera prijem Bavaništa, a skoncentrisani saigrači su sjajno odreagovali i osvojili treći set 25:23.

 

Trener Bogosavljević daje savete mlađanim prvotimcima Elezoviću i Lekiću

 

Vodili su gosti u četvrtom setu sve vreme. Bilo je 5:9, pa 9:15, pa 13:17. Tada se budi domaća ekipa. Servis pojačavaju Krstić, Elezović, Nenadić i Ignjatović. A Lekić se diže iz letargije i sjajnim smečevima i blokom završava set (25.20) i utakmicu (3:1).

Bila je to izvrsna borba dve dobre ekipe, koja je trajala 105 minuta. Ovom pobedom Užice je ostalo na trećem, a gosti na devetom mestu na tabeli Prve B lige. Zaista je neverovatno da ovako dobra ekipa kao Bavanište ima samo 4 pobede u prvih 10 kola.

U narednom kolu Užice ide u goste lideru na tabeli, ekipi Metalac Takovo iz Gornjeg Milanovca. Utakmica se igra u subotu, 01. decembra 2018. godine u sportskoj hali “Breza”, sa početkom u 18 časova.

 

 

 

 

Podelite vesti!