Užičani odneli ceo plen iz Zaječara!

Užičani odneli ceo plen iz Zaječara!

Zaječar, HS “Kraljevica”; Gledalaca: 100;

Sudije: Tomislav Ilić (Beograd), Dušan Perić (Paraćin);

 

TIMOK – UŽICE 1:3 (22:25, 28:26, 24:26, 23:25) 97:102

 

Timok: Janković, Vučković (kap), Sokolović B 26p, Marković 6p, Miladinov 5p, Živadinović 13p, Stanojević, Milanović 7p, Jovanović 5p, Sokolović S 1p, Lindner, Miletić (lib), Milošević (lib);

Užice: Lekić 24p, Kurćubić (lib), Ćirković (lib), Nenadić 14p, Ignjatović 14p, Lazić (kap) 16p, Radojičić 5p, Elezović, Krstić 2p, Kljajić, Đenić, Veljašević 1p; treneri Bogosavljević i Krsmanović;

 

Velika borba se vodila u Zaječaru za svaki poen između domaćih igrača i Užičana. Utakmica je trajala skoro 2 časa i obilovala je preokretima. U prvom setu Užice je ostvarilo prvu veću prednost na servis srednjeg blokera Radojičića (7:11), pa primača servisa Nenadića (10:16). Zaječarci su konstantno pretili sjajnim servisom, ali u prvom setu su samo smanjili prednost do konačnih 22:25 u korist Užica.

Detalj sa utakmice u Zaječaru

Ekipa Timoka je ovu utakmicu konačno odigrala u kompletnom sastavu. Servirali su odlično i imali odličan prijem servisa.

U drugom setu se igralo poen za poen, ali su Užičani stigli do 22:24 i imali kontru na set lopti, kada se u napadu upecao Radojičić. Posle toga se krčag razbio i Timok je osvojio set 28:26 sigurnim servisima dizača Miladinova.

Na krilima uspeha iz prethodnog seta, domaći su nastavili da igraju dobro, a gosti rastrzano. Sve vreme su Zaječarci vodili. Na 13:8 za Timok, trener Bogosavljević izvodi iz igre rovitog kapitena Lazića i uvodi Veljaševića, koji je stabilizovao prijem servisa i podigao energiju u timu. Sve je nekako tada u ekipi Užica krenulo na bolje, iako je rezultat i dalje bio u korist domaćih (19:15). Vraćanje Lazića u igru bio je poslednji pokušaj trenera Bogosavljevića da rezultatski stigne Timok u trećem setu. Iako su domaći stigli do 24:21, na servis Lazića i uz sjajno angažovanje cele ekipe, Užičani stižu Timok i osvajaju treći set (24:26). U četvrtom setu su gosti sve vreme vodili, domaći su jurili rezultat, ali su Užičani osvojili set (23:25) i zasluženo nose sva 3 boda kući.

U ekipi Užica istakli su se Petar Ignjatović i Veljko Lekić napadačkim akcijama.

Za neke detaljnije analize nema mnogo vremena, kao ni za velike pripreme za narednu utakmicu. Naredno kolo se prema zgusnutom kalendaru takmičenja igra u utorak, 16. oktobra 2018. godine. U utakmici četvrtog kola u Užice dolazi Srem Eaton iz Sremske Mitrovice. Utakmica je zakazana u 17 časova u dvorani Veliki park. Već u nedelju 21. oktobra Užičani putuju u Leskovac na megdan Dubočici u utakmici petog kola (SRC Dubočica 17 časova).

 

Podelite vesti!