Povuci, potegni…. Užičani iščupaše pobedu!

Povuci, potegni…. Užičani iščupaše pobedu!

Užice, 06.10.2018, dvorana Veliki park; Gledalaca: 150;

Sudije: Marko Gajić, Nikola Marković (obojica Šabac);

 

UŽICE – MLADOST 3:2 (14:25, 20:25, 25:22, 25:15, 15:11) 99:98

 

Užice: Lekić 10p, Kurćubić (lib), Ćirković (lib), Nenadić 20p, Ignjatović 8p, Lazić (kap) 21p, Radojičić 5p, Elezović, Krstić 3p, Kljajić, Đenić 2p, Veljašević; treneri Bogosavljević i Krsmanović;

Mladost: Katić 10p, Paravinja, Medić 1p, Bubulj 14p, Gajić 10p, Marjanović 12p, Guteša (kap) 17p, Perišić (lib); trener Paravinja;

 

Postava Užica se sprema za prijem servisa

 

Na otvaranju sezone Prve B lige u Velikom parku Užice nije odigralo dobru utakmicu, ali je uspelo da ostvari pobedu. Užička ekipa je i danas dugo tražila ritam i uspela da ga pronađe. Ponovo su Užičani gubili 2:0 u setovima i pobedili sa 3:2. Utakmica je trajala 123 minuta i obilovala je preokretima. Ekipa iz Nove Pazove je iskusna i odigrala je prva dva seta skoro bez greške. Imali su konkretan servis kojim su otupili napad Užica, a u napadu su imali skoro 100% prolaz. Na sreću domaće ekipe, gosti nisu imali daha za više od dva seta. Jedino osveženje za Užice u drugom setu doneo je sjajnim servisima rezervista Vladimir Đenić, ali njegovu energiju nije ispratio ostatak postave i gosti su rutinski priveli drugi set kraju.

 

Odbrana užica na napad primača servisa Bubulja

 

Posle osvojenog drugog seta gosti su fizički pali, a domaći su se vraćali u igru. Dizač Krstić je vidno podigao nivo igre i usmerio ekipu ka pobedi. Napokon je i servis domaćih igrača dobio oštrinu i vodenica se okrenula u potpunosti na stranu Užičana. U trećem setu su Pazovčani imali još snage i pokušavali su da iskoriste slabosti domaćih, ali nisu uspeli. Četvrti i peti set su Užičani dobili relativno lako.

“Bilo je teško vratiti se u utakmicu posle lošeg početka utakmice, ali uspeli smo i veoma smo zadovoljni ostvarenom pobedom. Imamo nekoliko novih mladih igrača u postavi i oni teško nose breme discipline u igri  i ne mogu da se fokusiraju. Lako im pogled odluta sa utakmice i lako im misli odlete van terena. Previše su opterećeni prethodnim poenima, umesto da razmišljaju o narednim. Ali optimizam u ekipi ne jenjava i očekujemo samo bolju igru u nastavku prvenstva, jer momci su posvećeni treningu i dobro rade”, rekao je posle treninga trener Vladimir Krsmanović.

 

Sjajni dohvatači lopti na utakmici

 

U narednom kolu Užičani putuju u Zaječar na megdan domaćem Timoku. Utakmica se igra u subotu, 13. oktobra 2018. godine sa početkom u 16 časova.

 

Podelite vesti!