Bodovi ostali u Leskovcu…

Bodovi ostali u Leskovcu…

Leskovac, SRC Dubočica; Gledalaca: 50;

Sudije: Dušan Perić (Paraćin), Jelena Bojović (Niš);

 

DUBOČICA – UŽICE 3:1 (25:21, 25:23, 13:25, 25:15) 88:84

 

Dubočica: Pejčić, Petković (kap) 5p, Radisavljević 6p, Miljković, Ivanović, Kočanović 26p, Pešić Mil 12p, Rajković 3p, Pešić Mih, Ilić 10p, Kosović (lib); trener Nikolić;

Užice: Lekić 13p, Kurćubić (lib), Ćirković ( lib), Nenadić 10p, Ignjatović 12p, Lazić (kap) 13p, Radojičić 3p, Elezović, Krstić 5p, Kostić, Kljajić, Đenić; treneri Bogosavljević i Krsmanović;

 

Iako su Leskovčani na prvi pogled fizički dominantnija ekipa, bio je ovo pravi derbi Prve B lige. Drugi set ove utakmice je bio veoma visokog nivoa i, može se reći, da je ovaj set opredelio konačnog pobednika. Prštalo je na sve strane i čini se da su Leskovčani u ovom setu bili za nijansu borbeniji i srećniji. Od rezultata 21:21, na Kočanovićev servis bilo je nekoliko dugih poena sa sjajnim blokovima, zaštitama bloka, smečevima i odbranama i svi su završeni u korist domaćina. Kočanović se odbranio po paraleli od smeča Lazića i u istoj akciji dobio loptu od dizača Pejčića, smečovao je jako u dvojni blok i stopalom odbranio poen blok Užica. U poslednjoj akciji drugog seta Petković se u zoni 3 odbranio grudima od kratke dijagonale Nemanje Lazića i posle toga smečovao pored dvojnog bloka a lopta je klizila po gornjoj sajli i pala u zonu 4 ekipe Užica.

I prvi set je bio izjednačen, ali su pri kraju Užičani vezali nekoliko grešaka i lako prosuli sve što su do tada izgradili.

U trećem setu su gosti pojačali servis i nisu dozvolili rezultatski egal. A domaći igrači su izgledali kao da se neće povratiti do kraja utakmice. Međutim, ispostavilo se da su se u trećem setu odmorili i u četvrtom setu su dodali gas od starta, napravili razliku od 4-5 poena i uspešno je održali do kraja.

Na kraju, Dubočica je zasluženo pobedila i ostala na vrhu tabele. Užičani sledeći izazov imaju u nedelju 28. oktobra 2018. godine kada se igra 6. kolo. U Užice dolaze Toplički Vitezovi, stari dužnici Užica iz prošle sezone. Utakmica se igra u dvorani Veliki park sa početkom u 17 časova.

 

Podelite vesti!