Užičani završili učešće u Kupu Srbije u Kosovskoj Mitrovici

Užičani završili učešće u Kupu Srbije u Kosovskoj Mitrovici

Kosovska Mitrovica, sala OŠ “Branko Radičević”; Gledalaca: 20;

Sudije: Marko Grujić, Nemanja Petrović (obojica Kraljevo);

 

KOSOVSKA MITROVICA – UŽICE 3:0 (25:21, 25:17, 25:19) 75:57

 

Kosovska Mitrovica: Kostić, Milić, Zubić 4p, Miletić, Radomirović (kap) 14p, Todorović, Bajramlić 5p, Ivanković 4p, Deljanin 5p, Lopatić 18p, Stanković (lib);

Užice: Lekić 13p, Ćirković (lib), Nenadić 11p, Ignjatović 6p, Lazić (kap) 5p, Radojičić 2p, Elezović 1p, Kostić, Lekaj, Kljajić, Đenić (lib), Veljašević; treneri Bogosavljević i Krsmanović;

 

Poseta manastiru Studenica pre utakmice

 

Utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije između Kosovske Mitrovice i Užica završena je zasluženom pobedom domaće ekipe. Iako su gostujući igrači doživeli ovu utakmicu i putovanje veoma stresno, početak utakmice je protekao u ritmu Užičana. Držali su vođstvo do rezultata 18:20 u prvom setu. Domaća ekipa je konstantno vršila pritisak na sudije, ali pre sudija pali su igrači gostujuće ekipe. Posle pada na prijemu servisa kod ovog rezultata, gostujući igrači su se predali i domaći su rutinski osvojili prvi set 25:21.

Nastavak utakmice je doneo pritisak domaćih na prijem servisa gostiju, a onda su kvalitetnijim kontranapadima pretvarali akcije u poene. Kosovska Mitrovica je manje grešila i u servisu, i u prijemu servisa, i u napadu. Svaki pokušaj gostiju da vezuju poene onemogućavali su na iskusan način. Utakmicu su relativno lako, za 70 minuta, priveli uspešnom završetku.

Užičani su ovu “generalnu probu” pred početak prvenstva Prve B lige (sledeći vikend u Vršcu) odigrali loše. Pokazali su dosta mana i stručni štab će imati dosta posla u narednoj nedelji na treninzima.

Podelite vesti!