To je ta ekipa! Laki, Cane i “vrtić”!

To je ta ekipa! Laki, Cane i “vrtić”!

Vršac, SC Milenijum; Gledalaca: 100;

Sudije: Divijački (Novi Sad), Mitrović (Stara Pazova);

 

BANAT – UŽICE 2:3 (25:23, 25:18, 22:25, 14:25, 10:15) 96:106

 

Banat: Betić, 6p Pavlović 1p, Radić 1p, Popović 17p, Radonja 1p, Trivunić 1p, Markov 11p, Jovanić, Medić (kap) 13p, Virijević, Pavlov (lib), Savin (lib); trener Santrač;

Užice: Lekić 18p, Kurćubić (lib), Ćirković 3p, Ignjatović 9p, Lazić (kap) 27p, Radojičić 7p, Elezović, Krstić 2p, Kostić, Lekaj 1p, Kljajić, Đenić (lib), Veljašević; treneri Bogosavljević i Krsmanović;

 

Užičani su otvorili sezonu pobedom u gostima protiv odlične ekipe Banata. Bili su uporniji, strpljiviji, nosila ih je sjajna energija i …. imali su odličnog kapitena Nemanju Lazić. Popularni “Laki” je bio kreativan i veoma siguran u napadu, stabilan u prijemu servisa i neprelazan u bloku.

 

Kapitenski – Nemanja Lazić!

 

Obe ekipe su dosta grešile, što nije neobično obzirom da je ovo utakmica prvog kola. Međutim, sudije Divijački i Mitrović su svojim činjenjem i nečinjenjem stvarali veliku nervozu kod igrača i trenera obe ekipe. Da su pravedno dosudili u prvom setu na 23:22 za Užice loptu unutra na smeč korektora Užica Lekića, možda bi se utakmica i ranije završila u korist Užičana. Srećom, naredni setovi nisu bili rezultatski neizvesni, pa su obe ekipe sudijske greške prihvatale bez mnogo stresa.

Osim nepravedno izgubljenog prvog seta Užičana, na konačan rezultat je najviše uticao ulazak u igru rezervnog libera Đenića. Svojom stabilnošću i mirnoćom vratio je u igru Užičana prijem servisa, dao dodatni impuls igri u polju i pokrenuo nervozne i razočarane igrače prve postave. Vratio se Ćirković u polju, Krstić u organizaciji napada, Ignjatović na servisu, Lekić u napadu i Lazić…. Laki je bio fenomenalan!

 

K’o veliki – Vladimir Đenić!

 

Ova pobeda za mladu ekipu Užica je jako bitna. Za samopouzdanje i za verifikaciju dobrog rada na treninzima. Pobeda će imati značaj tek ukoliko se i u drugom kolu ponovi dobra energija i smanji broj grešaka.

U drugom kolu Užice je domaćin ekipi Mladosti iz Nove Pazove. Utakmica se igra u subotu 06. oktobra u Užicu u dvorani Veliki park sa početkom u 15,30 časova.

 

Podelite vesti!