Osvojen Kup Srbije – prvi stepen! Sjajni Stefan Lekaj!

Osvojen Kup Srbije – prvi stepen! Sjajni Stefan Lekaj!

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 100;

Sudije: Vladan Todorović, Mirjana Mitrović (oboje Kosjerić);

 

UŽICE – METALAC TAKOVO 3:1 (23:25, 28:26, 25:18, 25:19) 101:88

 

Užice: Lekić 14p, Lekaj 3p, Nenadić 15p, Kljajić, Ignjatović 14p, Lazić (kap) 12p, Radojičić 5p, Elezović, Veljašević, Kostić, Kurćubić (lib), Ćirković (lib); treneri Bogosavljević i Krsmanović;

Metalac Takovo: Ćosović, Ivanković 20p, Jestrović 12p, Gavrilović (kap) 14p, Lukić 4p, Polomac, Matić, Ponjavić, Đurović 2p, Rakić 2p, Milinković 2p, Petrović (lib), Reljić (lib); trener Ignjatović;

 

Fantastični Stefan Lekaj!

 

U Užicu je u nedelju odigrano fnale Kupa Srbije – prvi stepen (Zapadna Srbija) u konkurenciji muškaraca između “prvobeligaša” Užica i Metalac Takova iz Gornjeg Milanovca. Užičani su posle velike borbe slavili rezultatom 3:1 i tako se plasirali u 1/16 finala Kupa Srbije, gde ih čeka pobednik Kosovskog okruga.

Stari rivali i komšije, Užičani i Milanovčani, se spremaju za početak Prve B lige krajem septembra, pa je i ova kup utakmica poslužila kao dobra priprema za ligaško takmičenje. Užičani su ostali bez nekoliko igrača iz prošle sezone, ali su zadržali kostur postave, a gosti iz Gornjeg Milanovca su se osetno pojačali i imaju velike ambicije u novoj sezoni.

Kapiten Lazić prima pehar namenjen pobedniku iz ruku delegata OSS Murića

 

U ovoj utakmici domaći su nastupili bez prvog dizača Krstića, a gosti bez korektora-primača Ćosića. Utakmica je bila izjednačena, posebno u prvom i drugom setu. Rezultatska klackalica je u prvom setu otišla na stranu gostiju, a u drugom setu na stranu domaćih.  Početkom trećeg seta su se Užičani lagano rezultatski “odlepili”. Trener gostiju je izvukao iz igre startnog korektora Gavrilovića i time olakšao domaćoj ekipi put do trijumfa. Čini se da su igrači Metalac Takova više grešili od Užičana i da je to ključ pobede Užica.

 

Pehar u rukama pobednika

 

U ekipi gostiju istakli su se Ivanković, Gavrilović i Jestrović. Igrače domaće ekipe je odlično predvodio dizač Lekaj i značajno pomogao igračima prve postave da odigraju dobro i da imaju svoje blistave trenutke.

 

To je ta ekipa!

 

Sledećeg vikenda se igra utakmica 1/16 finala Kupa Srbije između pobednika Kupa Kosova i Metohije i Užica. Termin će biti naknadno određen.

Lekaj i Nenadić

Ignjatović i Lazić

Pehar pobednika Kupa na pravom mestu

Podelite vesti!