“Ovo je moja sezona!”

“Ovo je moja sezona!”

 

Užički Osmany Juantorena – Veljko Lekić!

 

Već 2 sezone u Prvoj B ligi sedmi igrač i glavni džoker u seniorskom timu Odbojkaškog kluba “Užice” je sedamnaestogodišnji Veljko Lekić. Kad treba servisom da se poremeti protivnički prijem, tu je Lekić! Kad treba pojačati blok na najboljem protivničkom napadaču, tu je Lekić! Kad zaškripi u napadu Užičana, tu je Lekić! Uvek ulazi iz zone za rezervne igrače i u većini situacija rešava situacije u korist svoje ekipe. Došlo je vreme da mlađani Veljko Lekić preuzme odgovornost u prvom timu od prvog poena.

 

Uvek spreman da zameni prvotimce!

 

“U narednoj sezoni očekujem da budem standardni prvotimac svoje ekipe. Jak sam, stabilan, strpljivo sam i dugo čekao svoju šansu. Dugo i konstantno sam se pripremao za ulogu lidera i želim da povedem svoju ekipu u seriju pobeda. Neće nam biti lako, ekipa će biti znatno izmenjena u odnosu na prošlu godinu, ali verujem u sebe i svoju ekipu i očekujem da se i ove godine borimo za vrh tabele Prve B lige,” potpuno je siguran u sebe korektor – primač Veljko Lekić.

Veljko Lekić je rođen 05. novembra 2000. godine u Užicu. Odbojku je počeo da trenira 2012. godine u školi odbojke Odbojkaškog kluba “Užice”. Odbojkom ga je zarazio njegov prvi trener Vladimir Krsmanović. Igrao je za pionirsku, kadetsku, juniorsku ekipu Odbojkaškog kluba “Užice” i sada je, iako još uvek kadet, član seniorskog pogona Užičana. Učestvovao je na nekoliko završnih prvenstava Srbije u konkurenciji pionira, kadeta i juniora i uvek bio lider svoje ekipe. Sa svojom ekipom je bio sedmi u Srbiji u pionirskoj i deveti u Srbiji u kadetskoj konkurenciji.

 

Juniorska ekipa Užica – Veljko Lekić broj 1

 

“Presrećan sam što sam imao priliku da budem deo seniorske ekipe prošle godine, kada smo se borili za jedno od prva dva mesta u Prvoj B ligi i ulazak u viši rang. Do kraja sezone smo bili konkurentni i imali šanse za drugo mesto, ali mislim da nam je nedostajalo i malo sreće. Želeo bih da i naredne sezone, bez obzira u kom sastavu ćemo nastupati, u ekipi bude sjajan timski duh. Siguran sam da ćemo se boriti za gornji deo tabele. To nam je i obaveza posle prošlogodišnje sezone,” siguran je Lekić u rad i rezultate svoje ekipe.

 

Zaštita bloka – uvek u službi ekipe

 

 

Na prvi pogled, Veljko Lekić je jedan sasvim običan momak, lepo vaspitan, miran, skroman, pomalo i stidljiv. Kada obuče odbojkaški dres pretvara se u jastreba i ima neverovatnu želju da bude on taj koji poentira. Ne voli da gubi i nikad se ne predaje. U situacijama kada je izjednačen rezultat na utakmici, posebno pri kraju setova, iskazuje sigurnost i borbenost. Ima srce ratnika, što odlikuje većinu ljudi koji su poreklom sa Zlatibora (Lekić je poreklom iz sela Šljivovice na obroncima Zlatibora).

“Moram da unapredim prijem servisa, kao i da radim na tehnici smeča i bloka,” samokritičan je Lekić. “Međutim, već 2 godine nisam izostao ni sa jednog treninga, treneri mi posvećuju dosta pažnje i potpuno sam siguran da će ljubitelji odbojke u Užicu u narednoj sezoni videti mnogo boljeg Lekića nego što je to bilo do sada. Obožavam da igram pred velikim brojem gledalaca i nadam se da ćemo naredne sezone imati podršku svojih sugrađana u borbi za što bolji plasman u ligi.”

 

Saveti trenera se slušaju sa pažnjom

 

 

Podelite vesti!