Užički Micah Christenson!

Užički Micah Christenson!

Odbojkaški klub “Užice” je u sezoni 2017/18 u Prvoj B ligi osvojio treće mesto u sjajnoj konkurenciji odličnih ekipa (Loznica, Novi Sad, Dubočica Leskovac, Banat Vršac, Borac Paraćin). To je jedan od od najvećih uspeha u sedamanaestogodišnjoj istoriji kluba. Sve ove ekipe su, kao i OK “Užice”, imale veoma dobre i iskusne igrače nosioce igre. Ono što je OK “Užice” izdvojilo iz ove grupe ekipa je sedamnaestogodišnji dizač, koji je organizovao igru i vodio ekipu do 16 pobeda u Prvoj B ligi. Možda je to bio hendikep u ovoj sezoni zbog iskustva Šatore (Loznica), Vejnovića (Novi Sad), Đurića (Dubočica), Savina (Banat), Jovanovića (Borac) ili Novoselca (Srem Eaton), ali u narednim sezonama Užičani očekuju od svog dizača da bude lider i vođa ekipe.

 

Uroš Krstić – servis kao moćno oružje

 

“Zovem se Uroš Krstić. Rođen sam u Užicu 08. septembra 2000. godine, kao prvo dete Ane i Radovana Krstića. Visok sam 180 cm. Počeo sam da treniram odbojku u školi odbojke Odbojkaškog kluba “Užice” još u svojoj šestoj godini. Prvi trener mi je bio najpoznatiji užički trener za mlađe kategorije Zoran Murić” – počeo je svoju priču užički odbojkaški biser. “U prvi tim sam prešao 2015. godine, kao jedan od najtalentovanijih pionira kluba, zajedno sa Veljkom Lekićem i Milanom Veljaševićem. Tada je u seniorskom timu prvi dizač bio Filip Avramović, od koga sam “kupovao” dosta tehničkih i taktičkih tajni na dizačkoj poziciji. Iskreno, nisam očekivao da ću pored Filipa uskoro dobiti šansu u prvom timu. Međutim, na početku sezone 2016/17 prvi dizač Avramović je napustio odbojku zbog privatnih obaveza i treneri Bogosavljević i Krsmanović su me, možda i prerano, “bacili u vatru”… Mislim da sam ispunio očekivanja svojih trenera, jer smo u toj sezoni opstali u Prvoj B ligi, a u narednoj smo se borili za sam vrh i ulazak u Prvu ligu.”

 

Sazrevanje na utakmicama protiv iskusnijih i jačih odbojkaša

 

 

Iako nema impozantnu visinu (180 cm), Krstić je bio jedan od najboljih blokera svoje ekipe

 

Mlađani Uroš je debitovao u prvoligaškoj konkurenciji 22. oktobra 2016. godine protiv Dubočice u Leskovcu i od tada je prvi dizač seniorske ekipe OK “Užica”. Do danas je odigrao 50 utakmica u seniorskoj konkurenciji. Odgovornost za vođenje igre je hrabro preuzeo u svoje nejake ruke. A najveći deo obe ove seniorske sezone je bio jedini dizač svoje ekipe, i na treningu i na utakmicama. “Mesto dizača u odbojci je samo po sebi teško, pa još ako nema ko da vas zameni kada vam ne ide, morate da svaku utakmicu igrate na određenom nivou i nikada ne smete da idete ispod toga”, kao da priča iskusan i prekaljen odbojkaš. “Naučio sam da se nosim sa visokim ciljevima trenera i saigrača, sa situacijama u igri koje opredeljuju pobedu ili poraz u setu ili na utakmici, sa pritiskom da se nešto “mora”… Mislim da sam bio produžena ruka svojih trenera na terenu.”

 

Krstić je u sezoni 2017/18 ostvario 20 poena iz bloka

Krstić obožava da igra pred punim tribinama

Na 22 utakmice u sezoni 2017/18 Krstić je servirao 379 puta i ostvario 22 asa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Mesto dizača je tehnički i taktički najteža pozicija u igri, pa tako ima dosta stvari koje bih morao da promenim kako bih dostigao viši nivo igre. Moja prednost je organizacija napada i trudim se da tu imam što veću kontrolu nad igrom. Trebalo bi da radim još mnogo na ubrzavanju igre i na odbrani. Treneri Bogosavljević i Krsmanović mi posvećuju dosta pažnje na treningu i očekujem da ću u narednoj sezoni imati još bolji učinak”, nagoveštava Krstić berićetnije sezone svoje ekipe. “Odbojkaški uzor mi je Majka Kristenson, dizač američke reprezentacije. Sviđa mi se što ima odličan pregled igra. Brz je, odlično razigrava svoje saigrače, veoma dobro servira i, bez obzira na visinu, ima sjajan blok.”

“Ne mogu da kažem da je treće mesto u prošlogodišnjoj Prvoj B ligi neuspeh, obzirom na konkurenciju ekipa Loznice, Novog Sada, Dubočice”, malo je samokritičan mlađani Krstić jer zna koliko su treneri i saigrači želeli jedno od prva dva mesta koja vode u viši rang. “Sve četiri utakmice protiv prvoplasiranih ekipa Loznice i Novog Sada smo izgubili, ali rezultati svih utakmica su bili neizvesni. Tri utakmice smo izgubili sa po 3:2 i jednu sa 3:1. Nedostajalo nam je malo više hrabrosti i trunka više sreće. Sa jednom pobedom iz ove 4 utakmice osvojili bismo drugo mesto. Ali ko zna… Nekad će nam se valjda vratiti”, sumira utiske Uroš Krstić posle završene sezone. “Neizvesno je u kakvom sastavu ćemo biti sledeće sezone, ali sam siguran da ćemo moji saigrači i ja dati sve od sebe kako bismo išli korak više nego prethodne sezone.”

 

Izazovi igranja u derbijima pred velikim brojem gledalaca

 

“Što se tiče mojih želja i ambicija, voleo bih da izguram do superligaškog nivoa, ali ne opterećujem se time previše. Samo se trudim da moja igra bude što bolja i da svojom igrom vodim klub u kome igram ka većem broju pobeda”, jasan je i samouveren dragulj užičke odbojke Uroš Krstić.

 

 

 

Podelite vesti!