Na kraju sjajne sezone gorak zalogaj leskovačkog roštilja!

Na kraju sjajne sezone gorak zalogaj leskovačkog roštilja!

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca:100;

Sudije: Predrag Spasić (Kragujevac), Nikola Simeunović (Trstenik);

 

UŽICE – DUBOČICA 0:3 (20:25, 17:25, 23:25) 60:75

 

Užice: Lekić 1p, Ćirković (lib), Nenadić 9p, Derikonjić, Ignjatović 3p, Lazić (kap) 8p, Popović, Krstić 1p, Ljubojević 6p, Lekaj, Betić 10p, Žunić (lib); treneri Bogosavljević, Avramović i Krsmanović;

Dubočica: Nikić 9p, Lopatić 8p, Gavrilović 1p, Đurić 2p, Miljković 5p, Kosović 2p, Ristić 6p, Bzenić 4p, Marinković (kap) 1p, Pešić 1p, Kostadinović (lib), Milošević (lib); trener Nikolić;

 

Sastav OK Užice na kraju Prve B lige 2017/18

 

Da je Dubočica odlična ekipa, Užičani su videli još u decembru kada su ih savladali u Leskovcu rezultatom 3:1. Tada je užička ekipa bila u sjajnoj formi i ostvarila je pobedu, koja ih je vinula na treće mesto na tabeli.

OK Užice – pogled sa tribina

Da su Užičani emotivno ispražnjeni videlo se još posle poraza od Loznice u 18. kolu. Spoznaja da ekipa ne može da promeni plasman na tabeli, bez obzira da li će ostvariti pobedu ili poraz, se teško nosi. Koncentraciju za dosledno i disciplinovano izvršavanje taktičkih zadataka imali su Užičani na mahove. Bili su nervozni i neraspoloženi za nadigravanje. Nije užička verna publika zaslužila da vidi ovakvo izdanje svojih ljubimaca.

Kada se loše igra, svi su nezadovoljni

Svakako je jedan od razloga za lošije izdanje i povreda prvog dizača ekipe Uroša Krstića, kome se na treningu u ponedeljak dogodila distorzija stopala. Međutim, teško je objasniti šta se dogodilo sa ekipom u prvom setu posle vođstva Užica sa 16:14 i u trećem setu posle vođstva od 19:12.

Posle utakmice trener Bogosavljević je izjavio: “Ne može niko da bude zadovoljan posle poraza. Ali ne može ni ovaj poraz da izbriše sve ono dobro što smo uradili ove sezone. Umorni smo i mentalno iscrpljeni. Tokom cele godine nismo imali stabilan sastav. Silom prilika neki igrači su napuštali tokom sezone, neki su dolazili, imali smo povrede, bolesti… Prošle sezone smo se grčevito borili za opstanak, ove godine smo napravili značajan iskorak napred. Šesnaest pobeda u sjajnoj konkurenciji je veliki uspeh našeg kluba. Bila je privilegija boriti se sa Loznicom, Novim Sadom, Dubočicom i Banatom za vrh tabele Prve B lige. U ovim ekipama igra dosta sjajnih igrača, značajno iznad nivoa Prve B lige. Rivalstvo sa njima nam je otvorilo oči šta treba da imamo za još jedan iskorak napred. Ako uspemo da napravimo i sledeće sezone ambijent da budemo bolji nego ove sezone, ostvarićemo deo naših snova. Žao mi je što energiju koju ima Odbojkaški klub “Užice” ne prepoznaje Grad Užice. Da je pomoć Užica veća, uspeh bi bio brži.”

 

 

Podelite vesti!