Lozničani u Užicu pokazali zašto su lideri Prve B lige!

Lozničani u Užicu pokazali zašto su lideri Prve B lige!

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 400;

Sudije: Marko Stanković, Miloš Rakićević (obojica Beograd);

 

UŽICE – LOZNICA 1:3 (17:25, 25:19, 16:25, 19:25) 77:94

 

Užice: Lekić, Ćirković, Nenadić 18p, Derikonjić, Ignjatović 4p, Lazić (kap) 15p, Popović 4p, Krstić 2p, Ljubojević 11p, Betić 6p, Milojević (lib), Kurćubić (lib); treneri Bogosavljević, Avramović i Krsmanović;

Loznica: Šatora 5p, Karišik 15p, Trivunčić 7p, Jakovljević (kap) 7p, Mićić. Boškočević 8p, Basta 17p, Trifunović, Đurić, Antonić (lib);

 

Seniorska ekipa Odbojkaškog kluba “Užice”

 

Danas su Lozničani pobedili u 18. kolu Prve B lige, a Užičani u svome gradu! Lozničani su pokazali svoj kvalitet i zasluženo osvojili 3 boda, koja su ih 4 kola pre kraja odvela u Prvu ligu. Užičani su rezultatima ove sezone u Prvoj B ligi napokon zaslužili pravu pažnju svojih sugrađana i lokalnih medija. Izborili su se da budu u konkurenciji za najviši plasman i da svom Užicu podare odličnu mušku takmičarsku odbojkašku utakmicu. Lepo popunjene tribine, TV prenos na lokalnoj televiziji, lokalni mediji, društvene mreže… Utakmica između trećeplasiranog Užica i prvoplasirane Loznice u subotu uveče je bio top sportski događaj!

A utakmica… Na jednoj strani dizač od 17 godina visine 180 cm (Uroš Krstić), a na drugoj strani dizač od 34 godine visine 192 cm (Miloš Šatora). Na jednoj strani korektor visine 185 cm (Dalibor Ljubojević – 24 godine), a na drugoj strani korektor visine 200 cm (Stefan Basta – 28 godina). Na jednoj strani srednji blokeri visine 192 cm (Ignjatović – 22 godine i Betić – 23 godine), a na drugoj strani srednji blokeri visine 202 cm (Karišik – 35 godina i Trivunčić – 24 godine). Primači Užica imaju 22 godine (Bane Nenadić) i 28 godina (Nemanja Lazić), primači Loznice imaju 34 godine (Boškočević) i 33 godine (Jakovljević). A iskustvo Šatore, Baste, Karišika…I sve ovo nije alibi, već su činjenice. Svako pravi ekipu prema svom konceptu i u skladu sa svojom ekonomijom. Užičani su se i ovako fizički inferiorni izborili da utakmica sa ovakvom Loznicom bude derbi. Sa malo više koncentracije i sa više hrabrosti moglo se i više u ovoj utakmici. Četvrti set je bio blizu i skoro u egalu (17:18), ali posle serije nedopustivih grešaka u kontrama, servisu, prijemu, komunikaciji samopouzdanje je palo i Lozničani su poklone oberučke prihvatili, osvojili četvrti set (19:25) i krenuli u slavlje zbog ostvarenog cilja.

Trener Bogosavljević je na kraju utakmice izjavio: “Kada izgubite značajnu utakmicu, ne možete biti zadovoljni. Trebalo je hrabrije i jače da serviramo, jer smo jedino tako mogli da otupimo napad Loznice. U tome smo uspeli samo u drugom setu. Međutim, nema zamerki momcima, oni su u ovom trenutku dali svoj maksimum. Srećan sam jer smo svojim radom i svojim rezultatima privukli veliku pažnju u svom gradu. Utakmicu je pratio veliki broj ljudi. Ništa rezultat iz ove utakmice neće promeniti u klubu. Mi imamo plan i učinićemo sve da ga ostvarimo. Kratkoročni plan je da se u poslednja 4 kola Prve B lige ostvare 4 pobede, a dugoročni plan je ulazak u Prvu ligu. To nije san, to je plan. Ništa se neće desiti slučajno. Lozničani su doveli 5 sjajnih odbojkaša, napravili finansijsku konstrukciju i … eto ih u Prvoj ligi. Zamislite užičku ekipu sa Šatorom, Bastom i Karišikom!”

U 19. kolu Užice gostuje FAP Livnici u Prijepolju. Utakmica se igra u subotu, 17. marta 2018. godine, sa početkom u 19 časova.

 

Podelite vesti!