Užičani umirili vršačku košavu!

Užičani umirili vršačku košavu!

Vršac, Centar Milenijum; Gledalaca: 200;

Sudije: Dragana Vitorović, Milena Pajenk (obe Beograd);

 

BANAT – UŽICE 0:3 (12:25, 21:25, 26:28) 59:78

 

Banat: Topalović, Pavlović 4p, Radić 1p, Vasilije 1p, Savin 4p, Markov (kap) 8p, Vladisavljev 12p, Milutinović, Medić 4p, Simić 9p, Tintor (lib), Pavkov (lib); trener Santrač;

Užice: Lekić 1p, Kurćubić (lib), Ćirković, Nenadić 15p, Derikonjić, Ignjatović 4p, Lazić (kap) 20p, Krstić 1p, Ljubojević 5p, Lekaj, Betić 4p, Milojević (lib); treneri Bogosavljević i Krsmanović;

 

 

 

Užički manekeni u svlačionici uoči utakmice

 

Ekipa Banata je veoma dobro selektirana i bila je ozbiljna prepreka za užički tim. I Užičani su od starta ušli skoncentrisano u utakmicu i tokom cele utakmice pokazali visok nivo discipline u igri. Za dobru igru Užičana su zaslužni i sjajni uslovi za igru u prelepoj dvorani Milenijum.

 

 

 

Gostujući igrači su sve vreme imali precizan servis i trudili su se da opterete najboljeg napadača domaćih Vladisavljeva. I prilično su u tome uspeli. Vrščani su igrali jako i imali veliku želju. Odigrano je dosta dugih poena. Ali više dugih poena je završeno u korist Užica. Veći deo utakmice ekipa Užica je imala stabilnu igru, izuzev u trećem setu. To je unelo nervozu u redove Banata i izazvalo veći broj grešaka domaćih odbojkaša.

U prvom setu je Užice na servis Lazića napravilo veliku razliku u poenima (tehnički tajm aut 12:2 za Užice). Ovim rezultatom su se Užičani izborili za veći kolač samopouzdanja i  stabilnom igrom osvojili prvi set. U drugom setu se vodila izjednačena borba do polovine seta. Na servis Nenadića gosti su se rezultatski otcepili i osvojili rutinski i drugi set. Treći set je bio izjednačen do rezultata 10:10. Tada dizač Banata Savin sjajnim servisima razbija do tada odličan prijem servisa gostiju i, uz pomoć grešaka Užičana, ekipa Banata uspeva da povede sa 18:12. Tada kreće potera Užičana da se rezultatski stigne domaća ekipa i izbegne produžavanje utakmice. Bilo je 20:16, pa 23:20 za Banat. Ali posle greške u rotaciji domaće ekipe, Vrščani su potpuno izgubili samopouzdanje i koncentraciju i gosti su poklon oberučke prihvatili.

Ovo je sedma uzastopna pobeda Užica u prvenstvu Prve B lige. Trenutno su treći na tabeli, iza Loznice i Novog Sada. Za Užičane predstoji set utakmica koje će opredeliti stanje na tabeli. Na muci se poznaju junaci! Za borbu se valja dobro spremiti!

U narednom kolu u Užice dolazi ekipa Toplički Vitezovi iz Kuršumlije, koja je Užičanima dužnik iz prvog dela prvenstva. Utakmica se igra u subotu, 10. februara 2018. godine, u dvorani Veliki park sa početkom u 18 časova.

 

 

 

 

Podelite vesti!