Užičani odneli sva tri boda iz Kovina!

Užičani odneli sva tri boda iz Kovina!

Kovin, Sala OŠ “Đura Jakšić”; Gledalaca: 80;

Sudije: Natalija Todorović, Raško Jovanović (oboje Beograd);

 

BAVANIŠTE – UŽICE 1:3 (23:25, 26:28, 25:23, 19:25) 93:101

 

Bavanište: Bojović 8p, Jovanović 4p, Savin S 4p, Savin J 8p, Stevanović (kap)15p, Savin D, Marinkov, Veličković 17p, Pančić (lib); trener Goran Rakočević;

Užice: Lekić 1p, Kurćubić (lib), Ćirković, Nenadić 26p, Derikonjić, Ignjatović 9p, Lazić (kap) 28p, Krstić 4p, Ljubojević 7p, Lekaj 1p, Betić 5p, Žunić (lib); treneri Bogosavljević i Krsmanović;

 

Znali su Užičani da će gostovanje u Kovinu biti teško, pogotovo što je došlo odmah nakon novogodišnje pauze. Hendikepirani izostankom Popovića i Milojevića, ali pojačani sa povratnikom Nenadićem, Užičani su odigrali čvrstu utakmicu protiv upornih Bavaništanaca.

Nenadić ponovo u matičnom klubu

Prva tri seta su bila skoro ista. Rezultatski izjednačena, ali su sve vreme Užičani jurili rezultat. Domaći igrači su bili strpljiviji i borbeniji, a gostujući su više grešili.U prvom setu je bilo 23:21 za Bavanište, kada je u igru ušao Lekić i stabilizovao blok. Nenadić, Betić i Lekić su sa tri sjajna bloka rešili set u korist Užica (23:25). U drugom setu je bilo 24:22 za domaćina, ali je Nenadić preuzeo odgovornost u napadu i posle rezultatske klackalice Užičani osvajaju set rezultatom 26:28. Treći set je bio sličan kao prethodna dva, ali u njemu Bavaništanci nisu ispustili prednost od dva poena do kraja seta (25:23). U četvrtom setu je domaćin pao na psihološkom planu, više se bavio sudijama i pritiskom na sudije i to su iskusno iskoristili gosti i napokon dobili set bez rezultatske tenzije (19:25).

Kapiten Lazić – nosilac igre Užica

Igru Užica su nosili primači servisa Lazić i Nenadić. Ali i doprinos ostalih igrača nije bio zanemarljiv. Pauza je ostavila trag na igri većine užičkih igrača. Radom na treninzima se mora vratiti forma iz decembra 2017. godine.

Užičani su trenutno treći na tabeli Prve B lige i nastavljaju trku za vodećim dvojcem, Loznicom i Novim Sadom.

Više se očekuje od tandema Ignjatović – Krstić

 

U narednom kolu Užice je domaćin ekipi Srem Eaton iz Sremske Mitrovice. Utakmica se igra u subotu 27. januara 2018. godinr sa početkom u 18 časova.

Podelite vesti!