… VEĆ BOJ BIJE SRCE U JUNAKA!

… VEĆ BOJ BIJE SRCE U JUNAKA!

Leskovac, mala dvorana SRC Dubočica; Gledalaca: 80;

Sudije: Dušan Perić (PN), Mirko Vulović (NI);

 

DUBOČIČA – UŽICE 1:3 (23:25, 24:26, 25:22, 15:25) 87:98

 

Dubočica: Nikić 13p, Lopatić 12p, Petković (kap) 1p, Đurić 2p, Miljković 4p, Kosović 1p, Ristić 11p, Bzenić 14p, Marinković 7p, Kostadinović (lib); trener Nikolić;

Užice: Lekić 3p, Kurćubić (lib), Ćirković 9p, Derikonjić 1p, Ignjatović 4p, Lazić (kap) 22p, Popović 16p, Krstić 3p, Ljubojević 2p, Lekaj, Betić 5p, Žunić (lib); treneri Bogosavljević i Krsmanović;

 

Sjajna igra Užičana u Leskovcu! Utakmicu je prelomila odlična završnica drugog seta, u kojoj je Dubočica imala vođstvo 20:17, pa 21:18, pa 23:20. Preciznim i konkretnim servisima mlađanih Derikonjića i Krstića i neverovatnom borbenošću cele ekipe preokrenut je rezultat u korist gostiju. Drugi set je osvojen rezultatom 26:24 za Užice.

 

Predatori u svlačionici u Leskovcu!

 

U nastavku pritisak domaćina na nesigurne sudije i pritisak publike, koja je bila tik uz rezervnu klupu Užičana (nije mogao ni tajm aut da se održi od psovki i pretnji), nisu mnogo pomogli domaćim igračima. Užičani nisu podlegli pritisku i, predvođeni sjajnim kapitenom Nemanjom Lazićem, izvojevali su značajnu pobedu koja ih je izbacila na treće mesto na tabeli.

Užičani su imali 24 servisa više od domaćina i 11 servis grešaka manje. Leskovčani su servisom napali goste, dosta su rizikovali, napravili 10 asova, ali i 15 servis grešaka. Užičani su sve vreme pritiskali prijem Dubočice preciznim servisima i odličnom odbranom branili svoj servis. Užička taktika se pokazala uspešnijom.

 

Kad je teško, kapiten kapitenski!

Posle utakmice trener Bogosavljević je bio veoma zadovoljan, ali i malo revoltiran na svoj grad: “Odigrali smo pravu mušku utakmicu. Igrali smo odlično, pravili dobre poteze, grešili, dizali se, padali… ali nismo odustajali nijednog trenutka. Rekao bih da nam se vratilo ono što smo izgubili protiv Novog Sada i Loznice. Savladali smo odličnu ekipu, budžetski projektovanu za vrh Prve B lige i ulazak u viši rang. Zato je ovo veliki uspeh. Kad je u pitanju finansiranje lokalne samouprave, mi smo izdvojeni incident u Užicu ( Gradska uprava i ne zna da egzistiramo i pravimo dobre rezultate), a Dubočica je značajno podržana od Leskovca. Dubočici i Leskovčanima želim da ih lokalna samouprava nastavi da ovako podržava i da što pre uđu u viši rang.”

Prvi deo prvenstva Užičani su završili na trećem mestu sa 8 pobeda i osvojenih 24 boda. Samo su Loznica i Novi Sad ispred Užica. Nastavak prvenstva je 19/21. januara 2018. godine, kada Užice gostuje u Kovinu i igra protiv petoplasirane ekipe Bavanište.

Radost pobednika u Leskovcu!

Podelite vesti!