A u ruke Lekića Veljka svaka puška biće ubojita!

A u ruke Lekića Veljka svaka puška biće ubojita!

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 200;

Sudije: Nikola Jakovljević (VA), Mirjana Mitrović (KOS);

 

UŽICE – TIMOK 3:0 (25:22, 27:25, 25:19) 77:66

 

Užice: Lekić 12p, Ćirković 8p, Derikonjić 2p, Ignjatović 4p, Lazić (kap) 10p, Popović 13p, Krstić 2p, Ljubojević 1p, Betić 5p, Milojević (lib), Žunić (lib), Veljašević; treneri Bogosavljević, Krsmanović i Avramović;

Timok: Vučković, Sokolović (kap) 13p, Marković 6p, Miladinov 2p, Ilić 2p, Živadinović 15p, Stanojević, Stanković 3p, Miletić (lib);

 

Veljko Lekić

Odigrao kao “matori” –  Veljko Lekić (17 godina)

 

Zaječarci su u Užice došli oslabljeni, bez primača servisa Mirčića, ali su odigrali veoma dobro. Pokazali su da je pozicija na tabeli ponekad veoma varljiva.

Domaća ekipa je u utakmicu ušla osokoljena dobrom partijom u Paraćinu, ali … ništa od borbenosti, kvaliteta servisa i prijema servisa i timskog duha nisu ponovili u Užicu protiv Timoka. Bilo je to anemično izdanje Užičana pred lepo ispunjenim tribinama dvorane Veliki park. Verni navijači Užica su otišli sa utakmice zadovoljni rezultatom i još jednom ubedljivom pobedom svojih ljubimaca. Međutim, igrom i zalaganjem domaćih igrača ne mogu biti zadovoljni.

I u prvom i u drugom setu gosti su uglavnom vodili do pred kraj seta. U prvom setu je bilo 17:14 za Timok, pa 20:16. Uspavanu domaću ekipu probudio je sjajnim servisima srednji bloker Derikonjić. Tada su Užičani napokon počeli preciznije i konkretnije da serviraju i da efikasnije realizuju kontranapade. Prvi set su rešili u svoju korist rezultatom 25:22.

U drugom setu su gosti poveli 22:15. Posle tajm auta Užica proradio je servis Ignjatovića i Lazića, a u napadu je bio nezaustavljiv korektor Veljko Lekić. Bio je pun samopouzdanja i muški je preuzeo odgovornost ispred svojih malokrvnih saigrača. Drugi set je završen rezultatom 27:25 za Užice.

U trećem setu su domaći vodili sve vreme. Treći set su dobili rezultatom 25:19, a utakmicu rezultatom 3:0.

Ekipa dohvatača lopti i brzih brisača predvođena Ignjatom Cvetkovićem

 

Posle utakmice trener Bogosavljević je izjavio: “Iskreno sam se plašio ove utakmice. Konfuzno i haotično smo trenirali cele nedelje i na žalost tako smo i odigrali. Momci su pomalo umorni i jedva čekaju pauzu posle utakmice protiv Dubočice. Žao mi je što nisu odigrali bolje, jer su svojim rezultatima ove jeseni privukli gledaoce u Veliki park, ali se nadam da će sledeći put dobrom igrom pokazati zašto su u vrhu Prve B lige.”

Podelite vesti!